Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή – Ερώτημα η τύχη της τροπολογίας για τα κανάλια

Τσίπρας - Παππάς

Θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο; – Εισηγήσεις για «πάγωμα» μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ

Βέβαιη θεωρείται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής λίγες ώρες πριν φύγει για τις Βρυξέλλες… Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια συνολική τοποθέτηση, για το ΕΣΡ και τη στάση της ΝΔ να μη συνηγορήσει στη σύσταση του οργάνου, θα μιλήσει για το ΣτΕ και ίσως για την προσπάθεια που γίνεται για το χρέος.

Ωστόσο ερώτημα παραμένει αν θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο η τροπολογία με τις ποινές για τους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι πληροφορίες διίστανται, αφού ορισμένες πηγές μιλούν ακόμη και για οριστικό «πάγωμα», μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ, με το σκεπτικό ότι θα ήταν προκλητικό σε αυτή τη στιγμή που μπαίνει στην ουσία της εξέτασης του νόμου Παππά… Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σχετικές προτάσεις από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση, αλλά και αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως άλλες πηγές πληροφόρησης θεωρούν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί, ενδεχομένως και σήμερα στο νομοσχέδιο για τις δομές… συνδέοντας το μάλιστα την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή σε μια προσπάθεια να δείξει ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων της κυβέρνησης.

Comments are closed.