Διαφοροποιούνται Ψυχάρης – Καρακούσης

Ψυχάρης - Καρακούσης

«Αντίσταση» προτείνει ο ένας, «Όχι εκλογές» ο άλλος – Η σωτηρία του ΔΟΛ δεν περνάει από εκλογές και νίκη Μητσοτάκη

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση καταθέτει με το κύριο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης στο χθεσινό κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» με τίτλο «Οι ξένοι δυνάστες» εκπλήσσοντας… όχι μόνο γιατί βγαίνει από τα αριστερά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για την πεποίθησή του ότι η μόνη λύση είναι η «ενότητα του πολιτικού κόσμου» και η «αντίσταση απέναντι στους εκβιασμούς» των τεχνοκρατών που «Επιβάλλουν μέτρα σαν αγροτικοί γιατροί που μοιράζουν ασπιρίνες»!

Αγνοώντας λοιπόν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης προτείνει τη συνεννόηση του πολιτικού κόσμου, όταν η ΝΔ του Κυριάκου (αλλά και ορισμένοι αρθρογράφοι της εφημερίδας) την ξορκίζει, ζητώντας μονότονα εκλογές… Στεκόμαστε στη διαπίστωση του εκδότη (που έχει και μεγαλύτερη σημασία), ότι το μόνο που απομένει μετά από εφτά χρόνια αδιέξοδης λιτότητας με τους «δυνάστες» να ορίζουν τι πρέπει να κάνουμε… «Η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί, να πολεμήσει, αλλά και να νικήσει»!

Μια διαπίστωση, αλλά και μια διατύπωση που προκαλούν ποικίλες εντυπώσεις – θετικές κατά κύριο λόγο, που έρχονται όμως κόντρα στη γραμμή των εφημερίδων του συγκροτήματος και της κυρίαρχης γραμμής της πλειοψηφίας των αρθρογράφων της!

Φυσικά όχι όλων, αφού περίπου στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το χθεσινό άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση. Ο τελευταίος αφού διαπιστώνει ότι ο Δεκέμβριος του 2016 για τον Τσίπρα έχει πολλές ομοιότητες με το δίλημμα του Σαμαρά το χειμώνα του 2014… καταλήγει στο συμπέρασμα – προτροπή, που επίσης έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα της ΝΔ του Κυριάκου για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ο Τσίπρας ή θα σφίξει τα δόντια και θα ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση ή θα παραδοθεί και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» και συμπληρώνει, «Η προηγούμενη εμπειρία (ενν του Σαμαρά) διδάσκει ότι θα χάσει η χώρα αν ο κ. Τσίπρας δεν σηκώσει το βάρος και αποφύγει να αναλάβει το πολιτικό κόστος που του αναλογεί. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι, αμυνόμενοι και διεκδικούντες».

Μοιραία λοιπόν κάποιοι στο μιντιακό περίγυρο – βιαστικά ίσως, επιχειρούν να συνδέσουν τη διαφοροποίηση Ψυχάρη – Καρακούση από την κυρίαρχη γραμμή της ΝΔ που ζητά εκλογές… υποστηρίζοντας ότι η σωτηρία του ΔΟΛ δεν περνάει από εκλογές και νίκη Μητσοτάκη!

Comments are closed.