Δεν τα είχε χαμένα την 11η Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ο Μπους

Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ο Τζορτζ Μπους «εξήγησε» γιατί έδειχνε να τα έχει χαμένα, όταν του ψιθύρισαν στο αυτί την είδηση. Τα πλάνα του αποσβολωμένου Αμερικανού προέδρου, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα σε μικρά παιδιά, καθώς εκείνη την ημέρα επισκεπτόταν σχολείο στη Φλόριντα, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Δεν έφυγε από τη σχολική αίθουσα, αλλά συνέχισε να διαβάζει μαζί με τους μαθητές της Β’ Δημοτικού ένα παιδικό βιβλίο. Η αντίδρασή του είχε θεωρηθεί ένδειξη αδυναμίας και έλλειψης ηγετικής στόφας.

Ωστόσο, τώρα ο -συνταξιούχος, πλέον- Μπους υποστήριξε ότι ήξερε τί έκανε, δεν ήθελε να τρομάξει τα παιδιά και ήθελε να μεταδώσει στο αμερικανικό έθνος μία αίσθηση ψυχραιμίας. “Η πρώτη μου αντίδραση ήταν θυμός […] Στη συνέχεια έστρεψα την προσοχή μου στα παιδιά και στην αντίθεση ανάμεσα στην επίθεση και στην αθωότητά τους”, υποστήριξε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Πρόσθεσε ότι έβλεπε στο βάθος της αίθουσας τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν να ενημερώνται από τα κινητά τους για το γεγονός και -όπως είπε-, τότε πήρε την απόφαση να μην αποχωρήσει. “Είχα βρεθεί σε αρκετές κρίσεις για να γνωρίζω ότι ένας ηγέτης πρέπει να παραμένει ψύχραιμος”, ανέφερε.

Πηγή enet.gr
Ένα από τα πολλά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας

Comments are closed.