Η Amazon «επιτίθεται» στην Apple

Η Amazon κατέχει το μεγαλύτερο (και με διαφορά) μερίδιο της αγοράς στους e-readers, χάρη στην επιτυχία του Kindle, όμως φαίνεται πως δεν σκοπεύει να επαναπαυτεί σε αυτήν την επιτυχία, καθώς όλα δείχνουν ότι σκοπεύει μέσα στους επόμενους μήνες να λανσάρει ένα νέο tablet που θα ανταγωνιστεί με αξιώσεις το iPad της Apple.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση, οι αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι είναι βέβαιο πως μέχρι τα Χριστούγεννα η Amazon θα έχει ήδη παρουσιάσει το νέο της tablet, το οποίο σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στο iPad, που αυτή τη στιγμή κατέχει περίπου το 75% της αγοράς.

Νέο tablet, όμως, ετοιμάζεται να λανσάρει και η Sony, επιχειρώντας και αυτή να αποκτήσει ένα μερίδιο της αγοράς. Σίγουρα τόσο η Sony όσο και η Amazon ελπίζουν πως τα tablets τους δεν θα έχουν την ίδια τύχη με το TouchPad της Hewlett-Packard, το οποίο αποσύρθηκε μόλις 48 μέρες μετά την κυκλοφορία του λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων και προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στην εταιρεία. Indexonline

Comments are closed.