O μυστηριώδης «γκραφιτάς» που δίνει χρώμα στο αστικό τοπίο και μεταμορφώνει την Αθήνα της κρίσης και του μνημονίου

Άρτι αφιχθείς από την underground βρετανική σκηνή, ο bleeps.gr αποτελεί την avantgarde πλευρά της εγχώριας street art. Με ατομικές εκθέσεις στην Αγγλία και σύντομα στην Αθήνα, ο Bleeps.gr προκαλεί και εκπλήσσει με τις παρεμβάσεις του, στα κτήρια και τις μουντές γωνίες της Αθήνας και όχι μόνο αφού ο ίδιος έχει φροντίσει να αφήσει την «πινελιά» του στη την Πορτογαλία, το Παρίσι, τη Γένοβα και την Πράγα.
Για τον bleeps.gr η αλλιώς τον καλλιτέχνη – φάντασμα με τα αρχικά B.Κ, η street art αποτελεί πολιτικοποιημένη έκφραση των πραγμάτων της εγχώριας και διεθνούς κοινωνικοπολιτικής σκηνής. Σταθερός παρατηρητής των γεγονότων εξερευνά τα θεμέλια της αντίληψης χρησιμοποιώντας τα υποκείμενα του σαν πρωταγωνιστές σε παράδοξα γεγονότα. Σε αυτό το παιχνίδι της αναζήτησης που εμπεριέχει έντονο το ιστορικό και φιλοσοφικό στοιχείο, ο bleeps.gr αμφισβητεί ανοικτά τα αισθητικά πρότυπα και τις καπιταλιστικές νόρμες που συνδέονται κυρίως με τον καταναλωτισμό.
Πρόσφατα street projects του φιλοξενήθηκαν σε αφιέρωμα της εφημερίδας Guardian με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που οργανώνεται από τον Αμερικανό street artist και curator Michael Anderson που θα πραγματοποιηθεί σε πολυχώρο τέχνης το κέντρο της Αθήνας.
www.bleeps.gr

Comments are closed.