Συγγραφικός διαγωνισμός με έπαθλο ένα… νεκροτομείο

Δέκα γνωστοί βρετανοί συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ετοιμάζονται να συναγωνιστούν με τα γραπτά τους. Τίποτα το νέο, θα πει κάποιος. Εκείνο που κάνει τη διαφορά, όμως, είναι το έπαθλο: το όνομα του νικητή θα δοθεί στο νέο νεκροτομείο που θα ιδρύσει το Πανεπιστήμιο Νταντί στη Σκωτία.
Κριτής θα είναι το κοινό. Οι φαν θα ψηφίσουν το καλύτερο μυθιστόρημα στο Ιντερνετ επιχορηγώντας ο καθένας το πρότζεκτ με μία αγγλική λίρα – τόσο στοιχίζει κάθε ψήφος. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για το Πανεπιστήμιο να ενισχύσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Το νέο νεκροτομείο θα υιοθετήσει μια επαναστατική μέθοδο για τις σορούς που θα φυλάσσει, γνωστή ως μέθοδος Thiel – κρατάει τα σώματα πιο ελαστικά για μεγαλύτερο διάστημα, έτσι ώστε όσοι δουλεύουν πάνω σ’ αυτά (γιατροί, ερευνητές κ.λπ.) να είναι πιο κοντά στη «ζώσα» πραγματικότητα. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν συγγραφείς όπως οι Τζέφρι Ντίβερ (φωτογραφία), Λι Τσάιλντ, Τζεφ Λίντσεϊ, Πίτερ Τζέιμς κ.ά. Η συγγραφέας Βαλ ΜακΝτέρμιντ (από τις πρώτες που συμμετείχαν στην καμπάνια) λέει ότι οι συμβουλές της διευθύντριας του νεκροτομείου, Σου Μπλακ, για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ιστορίας της ήταν ανεκτίμητες. «Την ρώτησα», λέει, «πώς θα ήταν ένα σώμα που θα είχε κλειστεί επί 200 χρόνια σε έναν λάκκο από λάσπη τύρφης. Σκέφτηκε για λίγο και είπε: σαν μια δερμάτινη τσάντα με ένα πρόσωπο πάνω. Με βοήθησε να φτιάξω απίστευτες εικόνες για το μυθιστόρημά μου».

Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ

Comments are closed.