Αγωνία στην Κρήτη για τους αγνοούμενους του Γεροπόταμου

Με αγωνία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου στην προσπάθειά τους να περάσουν στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, εξοπλισμό και drone της ΕΜΑΚ, με σκοπό να βρουν ένα σημάδι της οικογένειας (αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, η μητέρα τους και ο σύζυγος της μίας).

«Από τη 01:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», υπογράμμισε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει βρεθεί ένα εξάρτημα αυτοκινήτου (τα εργαλεία αντικατάστασης ελαστικού), το οποίο είναι ίδιας μάρκας με το όχημα που οδηγούσε η οικογένεια.

Όπως τονίζει μιλώντας στο vima.gr ο κ. Λαγουδάκης, τα σωστικά συνεργεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν ένα στοιχείο που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τα τέσσερα άτομα πριν νυχτώσει και σταματήσουν οι έρευνες.

Νέα μηχανήματα στη διάθεση των πυροσβεστών

Μηχανήματα εκσκαφής, ιδιωτών, έχουν προστεθεί στις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον ποταμό Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.

Τα μηχανήματα σκάβουν σε συγκεκριμένο σημείο της κοίτης του ποταμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υπάρχει μια λακκούβα βάθους έως και επτά μέτρα, ενώ αναμένεται και γερανός, προκειμένου να διερευνήσει αν στο συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται το όχημα.

Παράλληλα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε πτήσεις πάνω από τον ποταμό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν βάρκα της ΕΜΑΚ και drone που έκανε «σκανάρισμα» στο Γεροπόταμο, σε ένα μήκος που φτάνει τα 15 χλμ μέχρι τη θάλασσα, που εκβάλλουν τα νερά του.
Πηγή:tovima.gr

Comments are closed.