Η ΛΑΕ καταγγέλλει το θάνατο του Νιγηριανού εργάτη Εμπουκά

 …μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με αποτροπιασμό τη στάση της αστυνομίας που, σε κάθε περίπτωση, φέρει τεράστιες ευθύνες για τον θάνατο του Νιγηριανού Εμπουκά, 34 ετών, μέσα στο διαβόητο Α.Τ. της Ομόνοιας.
Ο Νιγηριανός μετανάστης εξέπνευσε μέσα στο Α.Τ. της Ομόνοιας, όπου είχε προσαχθεί για αδιευκρίνιστους λόγους. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, ο Εμπουκά υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς πριν την προσαγωγή του, ενώ ο θάνατός του παρέμεινε για πολλές ώρες κρυφός από τη σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε. “Συμπτωματικά”, ο Εμπουκά έχασε τη ζωή του μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα που πολλές φορές έχει εμπλακεί σε επεισόδια άγριας ρατσιστικής βίας και σε θανάτους αλλοδαπών, οι οποίοι, με πανομοιότυπο τρόπο, έχουν αποδοθεί από την αστυνομία είτε σε «δική τους» ευθύνη, είτε σε «τυχαία» περιστατικά.
Ο θάνατος του 34χρονου Νιγηριανού συμπίπτει με μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό, τόσο από αστυνομικούς όσο και από πολίτες, η οποία παραπέμπει στον κύκλο αίματος και ρατσιστικού μίσους, που συστηματικά ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», με την κάλυψη των ομοϊδεατών της που υπηρετούν στο αστυνομικό σώμα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη για τη μη απομάκρυνση των φασιστών που υπηρετούν στην αστυνομία και την έλλειψη ουσιαστικής κάθαρσης των φασιστικών θυλάκων μέσα στο αστυνομικό σώμα, οι οποίοι εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι, αποθρασυμένοι από την ατιμωρησία τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επέλεξε να διορίσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μία υφυπουργό που έχει στο παρελθόν διατυπώσει δημόσια ρατσιστικές θέσεις.
Ο θάνατος του Εμπουκά, ο άγριος ξυλοδαρμός του Πακιστανού μετανάστη, Αρσλάν Μουχαμάντ, από αστυνομικούς – μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, στη Νίκαια, στις 10 Φεβρουαρίου, η επίθεση σε κτηνοτροφική μονάδα της Λάρισας στους πακιστανούς εργάτες, Σαλμάν Ατζούμ και Σαίντ Αχμέντ, από τους φασιστοειδείς εργοδότες τους, όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, είναι πρόσφατα γεγονότα που δεν μπορούν -και δεν θα μείνουν- αναπάντητα από το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα.
Το απόστημα του ΑΤ της Ομόνοιας πρέπει επιτέλους να σπάσει, καθώς εδώ και 20 χρόνια φαίνεται με σταθερότητα να πρωτοστατεί σε έναν κύκλο ωμής και κατασταλτικής βίας.

Comments are closed.