Μουσικά ραδιόφωνα και μπλα μπλα…

 

email 

Όταν διαλέγεις να ακούσεις εναν μουσικό σταθμό θες φυσικά να ακούσεις ένα πρόγραμμα όπου πρωταγωνιστεί η μουσική και τα σχόλια είναι σύντομα,χρήσιμα και ιδανικά… έξυπνα!
Αλλά στο ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Σε μουσικά ραδιόφωνα υπάρχουν παραγωγοι που μιλάνε πιο πολύ από τους δημοσιογράφους ενημερωτικών σταθμών , και μάλιστα χωρίς να λένε τίποτα ουσιαστικό. Η αλήθεια είναι ότι στα μουσικά ραδιόφωνα με πλέι λιστ , εκει δηλαδή που οι παραγωγοι δεν διαλέγουν οι ίδιοι τη μουσικη, ο λόγος είναι αυστηρά περιορισμένος και οι παρουσιαστές ΔΕΝ μιλάνε πάνω σε τραγούδια. Αυτό είναι το άλλο άκρο και επίσης είναι άχαρο αλλά όχι ενοχλητικό όπως είναι όταν παραγωγοι μιλάνε ακατάσχετα πάνω στα τραγούδια .
Σε αυτα τα αρνητικά παραδείγματα ανήκουν και παραγωγοι αγαπημένων σταθμών όπως ο best 92,6 όπου η Μαρια Παπιδάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογοδιάρροιας. Μιλάει συνεχώς κι ενώ θα μπορούσε να έχει πλάκα ως ένα βαθμό, το παρακάνει τόσο που απλώς σε κάνει να σκέφτεσαι « πάψε πια να μιλάς».
Εξίσου ακατάσχετου είναι λόγος των ντουετων στο Athens Voice 102,5 οι δυο πρωινοί Πανουτσος Προβατας μιλάνε συνεχόμενα ολόκληρα δεκάλεπτα αναμασώντας τα ίδια πράγματα. Ενώ ο Στέφανος Τσιτσόπουλος που ακολουθεί επίσης δεν σταματάει να μιλάει και να επαναλαμβάνεται. Βέβαια είναι σαφώς πιο φοκους στη μουσική από τους προηγούμενους δυο. Ενοχλητικά είναι τα δυο γυναικεία ντουέτα του σταθμού το καθημερινό με Τζένη Μελίτα και Κατερίνα Παπαγεωργιάδη που ενώ δεν μιλάνε συχνά ,είναι η αλήθεια, μιλανε μηχανικά σαν να βαριούνται που είναι εκεί, λένε αδιάφορα πράγματα και προσπαθούν να φανούν αστείες πετυχαινοντας το αντίθετο αποτέλεσμα και το ντουέτο του Σαββατοκύριακου δεν είναι ευχάριστο. Οι κυρίες Μπεζιριάνογλου και Τσατσαράνη είναι μια κακιά απομίμηση γυναικείου ραδιοφώνου 90´ς τύπου Αντέννα Κακά Κορίτσια. Η μια σοβαροφανής μιλαει με βαθιά φωνή σαν να έχει αποστηθίσει κάποιο ρόλο και η άλλη αναλαμβανει το ρόλο του κοριτσιού που θα μιλάει για πεταλουδίτσες και παν κέικ.
Εξαίρεση σε αυτήν την πολυλογία ο Εν Λευκώ όπου οι παραγωγοι μιλανε όσο πρέπει ,όπου πρέπει, σου λένε τα ενδιαφέροντα που γίνονται στην πόλη, προβάλλουν τη μουσική τους ταυτότητα και όταν έχουν άποψη ξέρουν πώς να την πλασάρουν.

Radio Inspectors

Comments are closed.