Το μέγεθος μετράει

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών στα τηλεοπτικά πάνελ

Το καυτό ερώτημα περι μεγέθους θα είναι στα χείλη όλων τη νύχτα της 26ης Μαΐου και κυρίως δημοσιογράφων και πολιτικών στα εκλογικά πάνελ των καναλιών! Η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία θα μονοπωλήσει τη συζήτηση και θα πυροδοτήσει την αντιπαράθεση στα κανάλια όταν κλείσουν οι κάλπες! Ολοι και ανάλογα από την πλευρά που ομιλούν θα κρίνουν την όποια διαφορά προκύψει, άλλος μεγάλη και άλλος μικρή… Αλλος διαχειρίσιμη και άλλος λόγο για να προκηρύξει ο Τσίπρας εκλογές!

Ποια διαφορά όμως μεταξύ των δυο κομμάτων θεωρείται μικρή και ποια μεγάλη; Με τι κριτήρια ορίζεται κάτι μικρό ή μεγάλο; Πόσες μονάδες πρέπει να απέχει ο ένας από τον άλλον για να έχει πρόβλημα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ;

Επιπλέον, στις πόσες μονάδες μεταφράζεται η συνήθης δήλωση των στελεχών της αντιπολίτευσης για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ή η στρατηγική ήττα;

Αναμφισβήτητα όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι μέτρο σύγκρισης! Ωστόσο το παιχνίδι θα κριθεί στις εντυπώσεις! Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ, αφού όλα σχετικά είναι!

Αν λοιπόν η διαφορά κυμανθεί μέχρι 5 μονάδες ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά του Μέσα θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι στο γήπεδο της ΝΔ. Δηλαδή ότι η διαφορά είναι μικρή και άρα διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση… Και ως εκ τούτου υπόλογη είναι η ΝΔ και οι δημοσκόποι που μιλούσαν για συντριβή και προεξοφλούσαν διψήφιες διαφορές.

Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “ζυμώνεται” ήδη στην κοινωνία η αντίληψη ότι μέχρι 5 μονάδες δεν υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση, αλλά για την Πειραιώς που είχε τοποθετήσει ψηλά τον πήχη!

Έτσι στα φιλικά τηλεοπτικά πάνελ για τον ΣΥΡΙΖΑ (που η Κουμουνδούρου προσδοκά ότι θα έχουν και την υψηλότερη τηλεθέαση), θα επιχειρηθεί η κουβέντα να μετατοπιστεί από το κυβερνητικό στρατόπεδο σε αυτό της ΝΔ και από νωρίς (πάντα στα τηλεοπτικά πάνελ) θα δημιουργηθεί κλίμα εις βάρος της Πειραιώς, ώστε να μοιάζει “μουδιασμένη” και απολογούμενη.

Μπορεί λοιπόν για την ανάδειξη του νικητή να αρκεί και μια ψήφος διαφορά… Η επικοινωνιακή πραγματικότητα όμως και κυρίως η τηλεοπτική (που επηρεάζει ο ΣΥΡΙΖΑ), θα έχει τη δική της αριθμητική!

Comments are closed.