Ποιος φοβάται στην “Athens Voice”;

Δύο κορίτσια σίγουρα όχι!

Freedom of speech is a bitch λένε οι αμερικάνοι δημοσιογράφοι και η Ελλαδα αποδεικνύει ότι εχουν δίκιο. Δεν θα αναλυσουμε τους λογους για το αν η όλη επιθεση στην Athens Voice ειναι υπερβολική ή όχι και για το πόσο λάθος ήταν το σχόλιο τους. Ομως η αληθεια ειναι πως από ένα μέσο που 15 χρόνια υπηρετεί την ελευθερία του λόγου και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα θα περιμεναμε άλλη αντίδραση. Μια συγνώμη πιο ξακάθαρη αλλά και μια εξήγηση αυτοκριτικής κι όχι ενα ακόμα μανιφεστο κατα της κυβέρνησης. Το ίδιο κι απο τους δημοσιογράφους που δουλεύουν εκεί. Κι όμως ΜΟΝΟ δυο συνεργάτες έδειξαν πυγμή και guts και ζήτησαν συγνώμη χωρίς να “δωσουν” , χωρίς να ” σπρώξουν κάτω απο το λεοφωρείο ” τους συνεργάτες τους. Η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Πετρίδη που τη Δευτέρα μίλησε με ειλικρίνεια για την αναρτηση της Κυριακής αλλά και για τα δικά της αίσθήματα αμηχανίας και στεναχώριας. Και η δημοσιογράφος του έντυπου Μαριάννα Μαρμαρά που ανεβασε σχετική ανάρτηση στην προσωπικη της σελίδα στο facebook μετά την επιθεση του Ρουβίκωνα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Πώς να εξηγήσω σε κάποιον ότι είμαστε απλοί εργαζόμενοι που στεναχωρηθήκαμε βαθιά με το εν λόγω σχόλιο. Όπως το λέω: ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ. Τίποτε άλλο. Στεναχώρια για τη νεκρή γυναίκα. Στεναχώρια για την εφημερίδα, διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι το μέσο στο οποίο εργάζομαι τα τελευταία χρόνια, δεν διοικείται ούτε από φασίστες ούτε από ρατσιστές. Όσο λίγο κι αν ακουστεί, η Κυριακή ήταν μια πραγματικά άτυχη στιγμή. Ναι άτυχη, όσο κι αν κάποιοι επιλεκτικά ευαίσθητοι δεν το πιστεύουν. Όπως για παράδειγμα, συνάδελφοι σε άλλα μέσα που ξέρουν εδώ και 15 χρόνια τη δημοκρατική πορεία της εφημερίδας, αλλά είναι τόσο ευαίσθητοι που έσπευσαν μέσα σε δευτερόλεπτα να μας αφορίσουν, να μας απαρνηθούν. Συνάδελφοι που ως διευθυντές σε άλλα μέσα δέχονται μια χαρά οι υφιστάμενοι τους να μην πληρώνονται….”

Βγάζουμε το καπελο στα δύο αυτά κορίτσια που αντί να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια, αντί να διαλέξουν τη σιωπή και τη θυματοποίηση μιλάνε ανοιχτά και γενναία.

Radio Inspectors

Comments are closed.