Η στάση του ΚΙΝΑΛ στα νομοσχέδια της κυβέρνησης

 

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στΑ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στα νομοσχέδια της κυβέρνησης
Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ καθαροί σε όλα αυτά, ως προς το φορολογικό θα ψηφίσουμε τις διατάξεις παρότι εμείς θέλουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και θα θέσουμε τους στόχους μας και το πρόγραμμά μας που έχουμε καταθέσει. Στο θέμα που αφορά το επιτελικό κράτος έχουμε μεγάλες διαφωνίες, στο συνολικό νομοσχέδιο η πρότασή μας είναι να μη ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί δημιουργεί προβλήματα και δεν λύνει τα προηγούμενα ζητήματα όμως υπάρχουν μέσα πολλά άρθρα όπως πχ για τη θεσμοθέτηση της αρχής διαφάνειας την οποία εμείς θα υπερψηφίσουμε βάζοντας ζητήματα και εκεί και κάνοντας προτάσεις . Άρα εμείς έχουμε πολύ καθαρές απόψεις σε όλα τα ζητήματα και πιστεύω ότι θα κινηθούμε όπως κινηθήκαμε και τα προηγούμενα χρόνια προγραμματικά απέναντι στην κυβέρνηση θυμίζοντας τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και δείχνοντας την πρότασή μας στους πολίτες.
Αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο
Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε ψηφίσει ένα νόμο μαζί με τη ΝΔ το 2011, μάλιστα η κα Γεννηματά είπε ότι αν χρειάζεται κάποια μικρή τεχνική βελτίωση η οποία θα βοηθούσε σε αυτό δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το βασικό είναι ότι χρειάζεται πολιτική βούληση μετά από την ψήφιση του νόμου. Είμαστε πολύ καθαροί, ξεκάθαροι, όλοι γνωρίζουν τι κάνουμε σε όλα τα θέματα.
Για την πρόσκληση σε διάλογο που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας
Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα ζητήματα έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τελειώσει εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει την αυτόνομη πορεία μας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτοί που μας ψήφισαν μας ψήφισαν για να έχουμε αυτόνομη πορεία. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε εδώ γιατί ο στόχος μας είναι να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία, με λάθη, παραλείψεις έχουμε το χρονικό ορίζοντα μπροστά για να τα λύσουμε όλα αυτά και να μπορέσουμε να ξανακαταλάβουμε το ρόλο που πιστεύω ότι ανήκει στη σοσιαλδημοκρατία στην κεντροαριστερά. Άρα η άποψη όλων μας είναι ότι θα προχωρήσουμε αυτόνομα με τη δική μας πορεία, δεν έχουμε κανένα ζήτημα άλλο να συζητήσουμε πέραν από την πορεία του χώρου και της χώρας.
Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τον κ. Κακλαμάνη και τον κ.Μπούρα για αντιπρόεδρο της Βουλής αλλά δεν ψήφισαν τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ του ΠΑΣΟΚ αυτό το κάνανε γιατί ο κ.Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται αν θα πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΝΔ, δίνει μπόνους για αυτό, δεν θέλει να υπάρχει ο χώρος. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και εμένα που υπερασπιζόμαστε με πάθος μέχρι τέλος ότι ο χώρος θα μείνει αυτόνομος, δεν εξαγοραζόμαστε και δεν φοβόμαστε ο κ.Τσίπρας θα εντείνει τις επιθέσεις του με παρα-δημοσιεύματα, θα αλλάζουν αυτά που είπε ο κ.Σκανδαλίδης, ο ένας ή ο άλλος. Ότι και να κάνουν δεν προχωράει αυτό που έχουν στο μυαλό τους, εμείς θα είμαστε εκεί δυνατοί, αυτόνομοι, με τις θέσεις μας. Μόνο ο λαός μπορεί να μας αλλάξει από αυτή τη θέση κανένας άλλος.

Comments are closed.