Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέλει να δοκιμάσει η Αγκυρα

… υποστηρίζουν όλο και περισσότερα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον Τύπο που βλέπουν την Άγκυρα να ετοιμάζεται για να “τεστάρει” τη νεα ελληνική κυβέρνηση! Ειναι γεγονός οτι σενάρια για ένταση στο Αιγαίο διακινούνται στα ΜΜΕ απο τις εκλογές… Πολλοί τοτε μιλούσαν για την τακτική των Τούρκων να δημιουργούν ένταση σε ανάλογες στιγμές στο παρελθόν, θυμίζοντας τα Ιμια, λίγες δηλαδή ημερες μετα την ορκωμοσία Σημίτη.

Έτσι λοιπον και τωρα αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ένταση στο Αιγαίο τις ημερες ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Κατι τέτοιο ομως δεν συνέβη και αυτο δεν ειναι άσχετο με την απομόνωση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα λένε καποιοι!

Ωστόσο πολιτικοί παρατηρητές και δημοσιογραφοι επιμένουν τα τελευταια 24ωρα οτι ο Ερντογαν και γενικότερα η Άγκυρα δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτήν τη φάση το τεσταρισμα γινεται με δηλώσεις… Κανείς ομως δεν μπορει να αποκλείσει άλλες μεθόδους. Παρά το γεγονός οτι η διεθνή κοινότητα εχει στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκια οτι η δημιουργία έντασης στο Αιγαιο θα ήταν πολύ κακή ιδέα!

Comments are closed.