«Η αύξηση στους καταναλωτές θα φτάσει το 13,1%»

…είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Χρήστο Μπόκα και Γιάννη Μακρυγιάννη σχολίασε την αναγγελία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των προνομιακών εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Θα υπάρξει μία καθαρή αύξηση σε αυτούς τους καταναλωτές που σήμερα είναι συνεπείς, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια, της ΔΕΗ εννοώ, η οποία θα είναι μία αύξηση καθαρή 13,1%, οι οποίοι θα χάσουν την έκπτωση κατά 5% και αυτό είναι το ένα μέρος και από την άλλη μεριά έχουμε αύξηση τιμολογίων της τάξεως των 16%.

Όλο αυτό δεν είναι κανένα σχέδιο σωτηρίας για την ΔΕΗ, αυτούς που θα βοηθήσουμε είναι οι εναλλακτικοί πάροχοι, η εταιρεία επειδή έχει ένα άλλο κοινωνικό πρόσωπο, κάποιος ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώσει τώρα το τιμολόγιο θα το πληρώσει πολύ πιο εύκολα με αύξηση που έχει μπει; Προφανώς θα μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της εταιρείας γιατί τι θα κάνουν οι καταναλωτές, θα σταματήσουν να έχουν ρεύμα; Θα αναγκαστούν να πληρώσουν κι αυτό βεβαίως θα μετακινηθεί παντού θυμηθείτε το, η αύξηση των τιμολογίων θα πάει σε όλες τις επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης αναφορικά με τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση για τη μείωση της προνομιακής τιμής μου λαμβάνουν οι εργαζόμενοι και για το πόσο μπορεί να αποφέρει , ο κ. Αδαμίδης απάντησε πως :«αυτό κοστίζει περίπου τα 25 εκατομμύρια ευρώ για 58 χιλιάδες νοικοκυριά, εννοώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, είναι προϊόν συλλογικής σύμβασης και αυτή η μονομερής κίνηση του υπουργού χωρίς καν να συζητήσει να πάει με νόμο γιατί δεν μπορεί να το κάνει διαφορετικά, αν και ο νόμος εγώ πιστεύω θα είναι παράνομος, θα είναι αντισυνταγματικός και θα δούμε, αυτό θα φανεί στα δικαστήρια, να καταργήσει ένα άρθρο, μόνο ένα άρθρο μιας σύμβασης, για να εξυπηρετήσει έναν κοινωνικό αυτοματισμό, με έναν ανέντιμο τρόπο, χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας. Προφανώς (σσ και θα πάμε στα δικαστήρια) αυτό είναι μία παροχή σε είδος η οποία φορολογείται 50% και είναι προϊόν συλλογικής σύμβασης, έναντι αυξήσεων δόθηκε αυτή η παροχή πριν από πάρα πολλά χρόνια, γιατί βγαίνει αυτή η χτεσινή ενημέρωση από το υπουργείο ότι απολαμβάνουν αυτά τα πράγματα και δεν πληρώνουν. Δεν είναι μία στοχοποίηση των εργαζομένων;»

Comments are closed.