Να γίνει εξεταστική, αλλά να συνεννοηθούνε τι ψάχνουμε

Σάκης Παπαδόπουλος για Novartis

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της Novartis και οι υποθέσεις τους βρίσκονται πλέον στο αρχείο.

Υπενθύμισε ότι «για τα 7 πρόσωπα ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς ότι δεν υπάρχει κάτι, αλλά για 3 πρόσωπα συνεχίζουν να υπάρχουν έλεγχοι»
Σε ερώτηση για το αν αισθάνθηκαν την ανάγκη στο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ο πρωθυπουργός και να πει για τους 7 που μπήκαν στο αρχείο ότι χαίρεται που δεν βρέθηκε τίποτα και να εκφράσει τη λύπη του για την ταλαιπωρία τους, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως: « εγώ πάντως χαίρομαι που δε βρέθηκε τίποτα και εκφράζω, όπως λέτε, τη λύπη για την ταλαιπωρία τους και ειδικά για τον κ. Πικραμένο ο οποίος ήταν και ένα ς πρωθυπουργός του ενάμισι μήνα, νομίζω ότι ήταν εντελώς άδικη η ταλαιπωρία, αλλά αυτά ήταν με βάση τις συνταγματικές ρυθμίσεις για το πώς έρχονται οι φάκελοι παραπομπών από τη δικαιοσύνη στη βουλή και τα οποία πρέπει να τα αλλάξουμε αυτά, είναι φανερό τώρα, ότι δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε όλους τους ανθρώπους επειδή κάποιος μάρτυρας είπε κάτι εναντίον κάποιου πολιτικού»
Πρόσθεσε δε :« ξέρω πολύ καλά ότι στους συναδέλφους μου της ΝΔ υπάρχει έντονος προβληματισμός αν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία παραπομπών πολιτικών στη βάση κάποιων καταγγελιών που είναι αστήρικτες, δηλαδή ουσιαστικά, λέει ο κ. Σαμαράς ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθοδηγούσε την κα Τουλουπάκη, αν είναι δυνατόν να λέγεται αυτό το φρικτό πράγμα ότι είτε ο κ. Παπαγγελόπουλος, είτε ο Αλέξης Τσίπρας την καθοδηγούσαν. Να γίνει ναι εξεταστική, αλλά να συνεννοηθούνε τι ψάχνουμε».

Comments are closed.