Παγκόσμια «απεργία» για το κλίμα

H Γκρέτα Τούνμπεργκ πόσταρε φωτογραφία από την κινητοποίηση στην Αθήνα

Από το Λονδίνο έως το Σίδνεϊ κι από τη Νέα Υόρκη έως την Πολωνία, εκατομμύρια άνθρωποι μετέχουν στις κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή – Ζητούν έκτακτα μέτρα από τους ηγέτες που θα μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ

Εκατομμύρια μαθητές δίνουν το παρών σε 5.000 κινητοποιήσεις που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα.

Η απεργία γίνεται λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και οι διαδηλωτές ζητούν να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η σημαντικότερη διαδήλωση αναμένεται στη Νέα Υόρκη, όπου εκτιμάται ότι θα δώσουν το παρών πάνω από 1,1 εκατομμύριο μαθητές από 1.800 σχολεία που έχουν πάρει άδεια να απέχουν από τα μαθήματά τους. Εκεί θα βρίσκεται και η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που ξεκίνησε το κίνημα των παγκόσμιων απεργιών για το κλίμα.

Μάλιστα η Γκρέτα Τούνμπεργκ πόσταρε στον λογαριασμό της στο twitter και φωτογραφία από την κινητοποίηση στην Αθήνα.

Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί στην Αυστραλία, στο Πακιστάν, στην Ινδία. Οι μαθητές κρατούν πλακάτ με συνθήματα, που γράφουν συνθήματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Λονδίνο

 

Βρυξέλλες

Ινδία

Στουτγκάρδη

Πηγή: protothema.gr

Comments are closed.