Η Μόρια φιλοξενεί 12 χιλιάδες μετανάστες

…ενώ αντέχει όχι πάνω από 2.800

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κυτέλης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Αναφερόμενος στις αυξημένες ροές των προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Λέσβου
Σ.ΚΥΤΕΛΗΣ: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, το πρόβλημα εντείνεται συνεχώς και βεβαίως οι μετανάστες πλέον στο νησί της Λέσβου, ειδικά στο δήμο Μυτιλήνης έχουν φτάσει περίπου στις 15 χιλιάδες. Ο καταυλισμός της Μόριας φιλοξενεί 12 χιλιάδες μετανάστες του οποίου η δυναμικότητα δεν είναι πάνω από 2.800. Η δυναμικότητα του καταυλισμού είναι 2.800 οι υπόλοιποι είναι διασκορπισμένοι και εγκατεστημένοι μέσα σε σκηνές σε γειτονικά ελαιοκτήματα, μέσα σε άσχημες συνθήκες υγιεινής και με ότι συνεπάγεται αυτό από θέματα ασφάλειας.
Σ.ΚΥΤΕΛΗΣ: Κάνουμε έκκληση και ζητάμε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων οι οποίες είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Υπάρχει πολιτική βούληση όμως πρέπει να είμαστε τάχιστοι στις αποφάσεις μας και να έχουμε αποτελεσματικότητα. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ όσο και οι συσκέψεις του Μαξίμου πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και είναι απαίτηση πλέον όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κατοίκων του νησιού για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας και βεβαίως τη φύλαξη των συνόρων γιατί η γείτονα ανοίγει και κλείνει την κάνουλα κατά το δοκούν.
Σ.ΚΥΤΕΛΗΣ: Πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να κατανεμηθούν οι μετανάστες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πρέπει να καταλάβει και η ΕΕ επιτέλους ότι πρέπει να είναι και αυτοί αλληλέγγυοι.
Σ.ΚΥΤΕΛΗΣ: Θέλουμε να επανέλθει το νησί μας στην κανονικότητα και στην οικονομική ευμάρεια την οποία είχε. Δεν είναι δυνατόν να υπομείνουμε πλέον τέτοιες καταστάσεις, θα υψώσουμε ακόμη πιο πολύ τη φωνή μας, θα διεκδικήσουμε και θα επανασχεδιάσουμε προς κάθε κατεύθυνση όλοι μαζί για να υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις.

Comments are closed.