Στο στόχαστρο Παυλόπουλος, Καραμανλής, Ντόρα, “Ρασπούτιν” με ολίγη από Καρτερό και Βαξεβάνη

… από τα έντυπα Μαρινάκη

“Γιατί ο Μαρινάκης πήγε να “τελειώσει” τον Καραμανλή” αναρωτιέται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Documento” του Κώστα Βαξεβανη και απάντηση δεν δίνει! Ωστόσο το δημοσίευμα επικαλείται το News247.gr για να πει οτι μέσω συνεργατών του ο πρωην πρωθυπουργός διαψεύδει τα σχετικα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί απο την πολιτική.

Το ενδιαφέρον ομως ειναι οτι η εφημεριδα που μίλησε για αποχώρηση Καραμανλή απο την πολιτική δεν ήταν ούτε “Το Βημα” ούτε “Τα Νεα” (ιδιοκτησίας Μαρινακη), αλλα τα “Παραπολιτικα” του Γιαννη Κουρτακη (επιστήθιου φίλου του εφοπλιστή)… Για το μονο (;) που μίλησαν οι ιστορικές εφημεριδες του ομίλου Μαρινακη τις τελευταίες ημερες και δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπουλο. Και μάλιστα δυο φορές!

Μοιραία λοιπον προκαλεί εντύπωση η διπλή αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας με διαφορά μια ημερα για το ίδιο θεμα! Δηλαδη νυχτερινές συναντήσεις με πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο “Ρασπουτιν”, αλλα και με δημοσιογράφους!

Συγκεκριμένα στον “Βηματοδότη” της Κυριακής διαβάζουμε: “Η παραπομπή του «Ρασπούτιν» σε προανακριτική επιτροπή αποκαλύπτει αφανείς, μέχρι πρότινος, υπόγειες διαδρομές. Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν περίεργες συναντήσεις και μαζί εξωφρενικές τοποθετήσεις έμμεσης υποστήριξης στον άλλοτε διώκτη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Θανάσης Καρτερός, από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πήγε νυχτιάτικα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άγνωστο για ποιον λόγο, αλλά όλοι μπορούν να υποθέσουν. Και η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να απαλλάξει τον «Ρασπούτιν» και ταυτόχρονα να υπερασπίσει το δικαίωμα του Προέδρου να συναντά όποιον θέλει, λες και κανείς τον εμπόδισε. Με αυτά και με τούτα επιτρέπεται στον καθένα να σκεφτεί ότι το γινάτι βγάζει μάτι και ο μεγάλος καημός μπορεί να σε φέρει αγκαλιά ακόμη και με το «Ντοκουμέντο»”!

Το ενδιαφέρον ειναι αυτονόητο οταν μεσα στην ίδια παράγραφο υπάρχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο “Ρασπουτιν”, ο Καρτερός, η Ντορα και το “Ντοκουμέντο” (του Βαξεβανη έστω και με ελληνικούς χαρακτήρες)! Αυτά ομως ειπαμε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου!

Διότι την Τριτη 24 Σεπτεμβρίου παλι απο τη στήλη του “Βηματοδότη” διαβάζουμε: Θα έχει ενδιαφέρον εάν ποτέ δημοσιοποιηθούν οι νυχτερινές επισκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Επισκέψεις που ποτέ δεν ανακοινώνονται. Οχι μόνο δεν ανακοινώνονται, αλλά εάν κάποιος τολμήσει και γράψει κάτι για αυτές κινδυνεύει με διάψευση. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνηθίζει να δέχεται γνωστούς, φίλους, αλλά και πολιτικούς μετά τις 9 το βράδυ, τους οποίους δεν ανακοινώνει. Κανέναν πριν από τις 9 το βράδυ. Ούτε κανείς γνωρίζει τι συζητείται σε αυτές τις νυχτερινές συναντήσεις, πέραν του Προέδρου και των νυχτερινών επισκεπτών του. Οπως συνέβη και με τη νυχτερινή επίσκεψη του Θανάση Καρτερού, του πιο στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, του ανθρώπου που επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του Μαρέβας. Μαθαίνω λοιπόν ότι ανάμεσα στους νυχτερινούς επισκέπτες του Προεδρικού Μεγάρου περιλαμβάνονται και βουλευτές της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές. Ακόμα, γευματίζει πολλές φορές (συνήθως τις Παρασκευές) με τους Γ. Αλογοσκούφη και Πέτρο Μολυβιάτη. Συνήθιζαν να γευματίζουν στην Αθηναϊκή Λέσχη, αλλά όταν ο κ. Παυλόπουλος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλαξε συνήθεια. Ηταν συχνές και οι νυχτερινές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στον κ. Παυλόπουλο, όταν ήταν Πρωθυπουργός. Δυο βήματα είναι το Προεδρικό από το Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα σε ένα προστατευόμενο (από περίεργα μάτια και περίεργους δημοσιογράφους) δρόμο, αφού η Ηρώδου Αττικού ήταν για χρόνια κλειστή με πέντε κλούβες ΜΑΤ που τη φρουρούσαν. Στους πρώτους μήνες της θητείας του κ. Παυλόπουλου επισκέπτης, μου λένε, ήταν και ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Δεν γνωρίζω εάν στο μεταξύ σταμάτησε τις επισκέψεις αυτές, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι Παυλόπουλος και Παπαγγελόπουλος έχουν φιλικές σχέσεις. Αλλωστε ο κ. Παπαγγελόπουλος (που ελέγχεται τώρα για τη σκευωρία της Novartis) ήταν πρόταση του κ. Παυλόπουλου να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου”.

Εδω η στήλη θυμίζει στους αναγνώστες οτι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά τον Θανάση Καρτερο που εχει επιτεθεί στον Κυριακο Μητσοτακη και τη σύζυγο του Μαρεβα… Και επιπλέον για όσους το εχουν ξεχάσει οτι ο Προκόπης Παυλοπουλος που εχει φιλικές σχέσεις με τον Παπαγγελόπουλο τον πρότεινε για υπουργό στην κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου!

Τέλος ο “Βηματοδοτης” της ίδιας ημέρας αναφέρεται στη θωρακισμένη BMW του προέδρου της Δημοκρατίας που μοιαζει (σαν μια σταγόνα νερό), με την BMW του Ευαγγελου Βενιζέλου αξίας 750.000 ευρώ! Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το Σάββατο το air show της Τανάγρας. Εδωσε και την εντολή «scrabble» (για άμεση απογείωση) σε ένα F-16 με το συνθηματικό «Δόξα» για να απογειωθεί και να αντιμετωπίσει εικονική παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Μίλησε με στρατιωτικούς, φωτογραφήθηκε με παιδάκια, θαύμασε την πτώση αλεξιπτωτιστών και αποχώρησε. Ομως μέτρησα 8 συνοδευτικά αυτοκίνητα και μία «Μπέμπα» στην πίστα του αεροδρομίου της Τανάγρας. Η «Μπέμπα» που μετέφερε τον Πρόεδρο έμοιαζε υπερβολικά με την περίφημη αλεξίσφαιρη και αλεξίβομβη BMV αξίας 750.000 ευρώ (τιμή αγοράς) που υποσχέθηκε να πωλήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Αλλά από την Προεδρία μού είπαν ότι μπορεί να μοιάζει με τη γνωστή «Μπέμπα» αλλά δεν είναι η ίδια: «Είναι κρατικό αυτοκίνητο αυτό και ο Πρόεδρος το χρησιμοποιεί όταν η Μερτσέντες πάει για σέρβις». Αυτό μου είπε συνεργάτης του Προέδρου, αυτό σας μεταφέρω”.

Comments are closed.