Μαλέλης για ΚΙΝΑΛ: Αυτή τη στιγμή ως κόμμα δεν εκφράζουμε τίποτα κοινωνικά

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Θα πω τις θέσεις που έπρεπε να έχει το ΚΙΝΑΛ, αυτές που προβλέπονται στη διακήρυξή του. Ότι είναι ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς, δεν είναι ένα κόμμα κεντρώο, ένα κόμμα το οποίο ξεκινάει από το προοδευτικό Κέντρο και φτάνει Ανανεωτική Αριστερά. Θα πω δηλαδή αυτά που έπρεπε ήδη να λένε όλοι όσοι ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ.
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχει θέμα ιδεολογικής σύγχυσης στο ΚΙΝΑΛ
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Ναι φυσικά, όταν ακούμε στελέχη τα οποία βγαίνουν και λένε «είμαστε κόμμα του Κέντρου», δεν είμαστε κανένα κόμμα του Κέντρου είναι άλλη η Κεντροαριστερά, είναι άλλο η Σοσιαλδημοκρατία, είναι άλλο το Κέντρο.
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Το θέμα μας είναι θέμα φυσιογνωμίας, αυτή τη στιγμή ως κόμμα δεν εκφράζουμε τίποτα κοινωνικά΄, εάν δεν πάρουμε αμέσως αποφάσεις να πούμε με ποιους είμαστε και ποιους όχι αυτό το κόμμα δεν έχει μέλλον . Είναι κρίμα και θα σκάσει στα χέρια κάποιων ανθρώπων που υποτίθεται ότι υπηρετούν αυτές τις αρχές, αυτές τις αξίες που προέρχονται από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ιδεολογικά θα θέσω το ζήτημα, θα θέσω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, θα πω τις απόψεις μου και με αυτές τις απόψεις δεν τάσσομαι μόνο εγώ είναι εκατοντάδες άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που πιστεύουν ότι το Κίνημά μας πρέπει να ξαναγίνει ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό και να υπηρετήσει το δημοκρατικό σοσιαλισμό. Οι αχνές γραμμές, που δεν τις καταλαβαίνεις, που μας χωρίζουν με τη ΝΔ, η εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία ότι εμείς είμαστε ακολούθημα της ΝΔ πρέπει να τελειώσει. Για μένα είναι πολύ σημαντικά αυτά γιατί το κόμμα μας θα εξανεμιστεί, δεν μπορεί να εκφράσει τίποτα. Ή παίρνουμε τώρα τις αποφάσεις και στρίβουμε το τιμόνι αριστερά ή τελικά αφήνουμε το κόμμα μας να σκάσει στα χέρια μας.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Όχι, εγώ προσωπικά δεν θέτω θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, θέτω θέμα πολιτικής αλλαγής. Θα καταθέσω σήμερα μια ιδεολογική πλατφόρμα στην οποία συμφωνούν πάρα πολλοί σύντροφοί μου και την οποία θα την προσυπογράψουν, όπου θα ζητάμε να γίνει στροφή αριστερά του κινήματος.
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να ανοίξει διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα ιδεολογικό ξεκαθάρισμα, να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε μεγάλη Κεντροαριστερά. Εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια δίνουμε ένα σκληρό αγώνα για την επικράτηση της κεντροαριστεράς. Πιστεύω ότι η ήττα μας δεν ήταν μόνο από τη ΝΔ στις εκλογές, ήταν και από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ηγεμονεύει αυτή τη στιγμή στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Εμείς πρέπει να δώσουμε ακόμα μια μάχη η οποία θα είναι πολιτική, ιδεολογική, καθαρή. Όχι μάχη μηχανισμών, όχι μάχη θέσεων, όχι μάχη προσώπων αλλά μάχη ιδεών. Με τα πρόσωπα που υπάρχουν σήμερα μπορούμε να πάμε όπως εγώ επιθυμώ και όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι το ΚΙΝΑΛ.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι είναι σωστοί οι χειρισμοί του ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis
Σ.ΜΑΛΕΛΗΣ: Είμαι της άποψης ότι υπήρξε ένα είδος σκευωρίας αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί δηλαδή ότι υπάρχει σκάνδαλο το λένε όλοι, υπάρχει σκάνδαλο Novartis . Να ρίξουμε φως. Δεν λεω ότι υπάρχει κάποιος από τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ευθύνεται γιατί δεν είμαι δικαστής ούτε θέλω να δικάζω αλλά θέλω στο κόμμα μου να υπάρχει άπλετο φως και φως για όλους. Δεν πρέπει να καλύπτεται τίποτα και κανείς.

Comments are closed.