Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει όνομα

Θ. Δρίτσας

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Μπάμπη Κούτρα και του Νίκου Φελέκη για το κόμμα του, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει η ονομασία του. Παράλληλα, απήυθυνε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συμπορευτούν. Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να καλέσει σε μια ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, των κοινωνικών κινημάτων, των δημοκρατικών αγώνων, για να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που καταρχήν θα αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας στο άμεσο μέλλον. Τέλος, όπως τόνισε, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ιδρυτικό αλλά απλώς ένα συνέδριο για το κόμμα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της NOVARTIS, σχολίασε πώς o ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε όλη αυτήν την πολιτική εκδίκηση, όπως χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες διαστρέβλωσης της πορείας των ερευνών για να μην φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η στόχευση ήταν να διευκολυνθεί η έρευνα της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη μέχρι τέλους. Ενώ όπως είπε, κανένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα δεν αναφέρθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή από όσους ήταν στην επιτροπή ως κατηγορούμενοι ή ύποπτοι αλλά μόνο ως «αναφερόμενοι».

Comments are closed.