Αγωγή της Nova κατά SDNA.gr για δημοσιεύματα αναφορικά με το VAR

 

Το δρόμο της δικαστικής οδού αναγκάζεται να ακολουθήσει η Nova, καταθέτοντας αγωγή κατά της ιστοσελίδας SDNA.gr προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της μετά τη σειρά των δημοσιευμάτων αναφορικά με τη λειτουργία του VAR και την υποτιθέμενη εμπλοκή της συνδρομητικής πλατφόρμας.

H Nova με εξώδικα που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα στο SDNA ζητούσε την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη λειτουργία του VAR. Η Nova ως όφειλε περίμενε το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτεί η νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση των εξωδίκων προκειμένου να αποκατασταθεί η φήμη της εταιρείας. Από τη στιγμή που παρήλθε ο χρόνος και το SDNA επέλεξε να συνεχίζει να στοχοποιεί τη Νοva, η συνδρομητική πλατφόρμα κατέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας την αγωγή.

Η Nova όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ξεκαθαρίσει με κάθε επίσημο τρόπο ότι είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το πρωτογενές τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR.

Επιπλέον, στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι αναληθής και στοχεύει στην προσβολή της φήμης και της αξιοπιστίας της.

Comments are closed.