Επίθεση αναρχικών στον Λαφαζάνη στα Εξάρχεια

 

το κείμενο τους όπως ανέβηκε στο indymedia

Χτες Τετάρτη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:
“Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και στη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ’15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.”*
Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση του τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.
Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.
Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις
Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της
Να επιτεθούμε σε όλους τους καριόληδες που καταστέλλουν το σωματείο “Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος” και έχουν όνομα και επίθετο
αναρχικ@

* https://athens.indymedia.org/post/1600189/

Comments are closed.