Κουρουμπλής για ψήφο των αποδήμων: Λάθος που δεν είχαμε ψηφίσει

…χρειάζεται να το εξετάσουμε όλοι

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη διέψευσε ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για το 2015 για εκτύπωση δραχμών.
Απαντώντας στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ότι το 2015 η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλλει αίτημα στη Ρωσία για εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις να το κάνει, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Αυτά ας τα έλεγε ο διοικητής της τράπεζας τότε, όχι τώρα, τώρα δεν έχουν καμία αξία να τα λέει, τώρα ξέρουμε πως ήταν η σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με την κυβέρνηση, όποιος έχει άποψη τη λέει τότε, στη συγκυρία τη συγκεκριμένη, το να λέμε τώρα εύκολα πράγματα εκ των υστέρων, προφήτες εκ των υστέρων είναι πολύ εύκολο»
Για την ψήφο των αποδήμων ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως ήταν λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε ψηφίσει υπέρ και επειδή όπως είπε, πρόκειται για ένα θέμα που έχει εθνικά χαρακτηριστικά χρειάζεται να το εξετάσουν όλα τα κόμματα διότι « και η άποψη που εκφράζεται από την κυβερνητική πλευρά έχει μία βάση, σου λέει ο άλλος είναι ένα επιχείρημα, αν μπορεί κάποιος να έρθει, έρχεται και κάποιος άλλος ακούω το ΚΚΕ να λέει ότι τα οικονομικά του συμφέροντα που είναι για να κρίνει. Από την άλλη μεριά θα σας πω και κάτι άλλο το οποίο δεν το ακούω, οι άνθρωποι αυτοί θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουν, είναι μία θέση. Εγώ σας λέω ναι να ψηφίζουν είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, αλλά λέω εκπροσώπηση στην περίπτωση της ψήφου της απλής δεν θα έχουν και είναι ένα θέμα να το σκεφτούν κι αυτοί».

Comments are closed.