Είναι νόμος Γερουλάνου, όχι δικός μου – κυβερνητικό σχέδιο το ντου στα σινεμά

…λέει ο Ραγκούσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη σχολίασε την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο το Σάββατο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18 και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη για τον Αλέξη Τσίπρα.
Τονίζοντας πως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έκανε τέτοιου τύπου ελέγχους σε κινηματογράφους, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτική προπαγάνδα» εφόσον ο ίδιος δεν έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, ενώ διευκρίνισε πως « όταν λένε ότι ο Ραγκούσης έκανε αυτόν το νόμο, δεν είναι νόμος Ραγκούση, είναι νόμος Γερουλάνου και δεύτερον δεν προέβλεπε ποτέ τη δυνατότητα, όπως είπε η ίδια η υπουργός Πολιτισμού του κ. Μητσοτάκη, να ενεργοποιηθεί η αστυνομία και να κάνει αυτές τις εφόδους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η κ. Μενδώνη τους διέψευσε κατά τρόπο που εγώ δεν θυμάμαι τέτοια περίπτωση ενδοκυβερνητικής διάψευσης, ενεργειών και δηλώσεων και διαρροών που έκανε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Γιατί εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά τα μεθοδεύει το γραφείο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, όλα αυτά τα fake news».
Σημείωσε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και υποστήριξε ότι τα ντου στους κινηματογράφους είναι κυβερνητικό σχέδιο και εντάσσεται στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κινητοποίηση στην εγγραφή νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγούσης είπε ότι τα πρώτα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά, πως ήδη έχουν περάσει τις 10.000 οι εγγραφές τις πρώτες μέρες και ιδίως εκεί που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα οι αριθμοί αυξάνονται κατακόρυφα.

Comments are closed.