Γεροβασίλη για προανακριτική: Καλούμε τη ΝΔ να σεβαστεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα

 

Σημεία από τις σημερινές παρεμβάσεις της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και ΕΡΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή τόνισε ότι η απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ως θεματοφύλακας του κοινοβουλίου καλείται να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη.
«Η επιτροπή αυτή δεν έχει αρμοδιότητα να μιλήσει για την ίδια της τη σύνθεση. Δεν μπορεί η επιτροπή να αιτείται την εξαίρεση και η ίδια η επιτροπή να την εξετάζει».
Η συγκεκριμένη μεθόδευση αναβιώνει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ «Αυτή η πρακτική όμως συναντά αντιστάσεις και εντός του ΚΙΝΑΛ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του κυρίου Καστανίδη».
«Δεν είμαστε οι μόνοι που διαφωνούμε» πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη. Στην επίμαχη συνεδρίαση της προανακριτικής «το ΚΚΕ καταψήφισε και το κόμμα του κ. Βελόπουλου ψήφισε παρών».
«Έχουμε πρωτοφανή στοχοποίηση του Παύλου Πολάκη και έχουν ακουστεί πράγματα τα οποία είναι φοβερά. Όταν θέλεις να εξαιρέσεις δύο βουλευτές για τις απόψεις τους επιστρέφεις πίσω σε πολύ σκοτεινές εποχές. Όταν θα κληθούν ως μάρτυρες μπορούν να εξαιρεθούν τότε και μόνο τότε».
«Μπορούμε να υποθέσουμε γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στην εξαίρεση των δύο προσώπων. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ένας εξαιρετικός νομικός και ο κ. Πολάκης έχει απόλυτη γνώση της υπόθεσης. Έτσι και εγώ θα μπορούσα να πω ότι προσπαθούν να αποτρέψουν την αποτελεσματική εξέταση των μαρτύρων».
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η ΝΔ ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να αποφασίζει μόνο εντός των κοινοβουλευτικών κανόνων «αυτούς τους κανόνες καλούμε να σεβαστεί η ΝΔ» και πρόσθεσε πως «ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν το θέλουν κάποιοι, δεν υπάρχει. Εμείς θέλουμε την αλήθεια και θα παλέψουμε για να θωρακίσουμε τη διαδικασία και τους θεσμούς».
«Στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει το αίσθημα δικαίου να αποκατασταθεί. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα την ίδια στιγμή που οι πολίτες, για δέκα χρόνια, έβλεπαν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται. Η υπόθεση Νovartis έφερε ένα μνημόνιο από μόνη της. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση».

Comments are closed.