Καμίνης: Δεν δέχομαι να είναι ένα Πανεπιστήμιο στο έλεος του κάθε τραμπούκου

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, δήλωσε πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα αποκαταστήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία στα πανεπιστήμια, αναφερόμενος στη χτεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στους εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Δεν δέχομαι ένα Πανεπιστήμιο το οποίο να είναι στο έλεος του κάθε τραμπούκου και το λέω αυτό και ως πολίτης και ως βουλευτής και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν τα πάει άσχημα σε γενικές γραμμές και πως ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων εγκρίνει την κίνηση της κυβέρνησης να αδειάζει κτίρια κατειλημμένα χρόνια από το κέντρο της Αθήνας.«Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία πόλη που θύλακοι της ολόκληροι όπως είναι τα Εξάρχεια ή τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε κατάσταση ανομίας» είπε ο κ. Καμίνης.
Σε ερώτηση δε, αν επί της δημαρχίας του είχε ενημερώσει την αστυνομία για τα υπό κατάληψη κτίρια ο κ. Καμίνης απάντησε :«εκατομμύρια φορές, δεν έκαναν τίποτα, το ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πείραζε αυτά τα πράγματα»

«Πετάει» το ΚΙΝΑΛ, είπε…
Για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα «πετάει» μέσα στη Βουλή και ότι είναι πολύ δραστήρια. Με αφορμή την παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις τελευταίες επιτυχίες στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, απέφυγε να πάρει θέση και χαρακτήρισε φυσικό το γεγονός κάποια στελέχη να φεύγουν και κάποια καινούρια να εκκολάπτονται. Το ΚΙΝΑΛ, είπε, είναι το τρίτο κόμμα στη βουλή και τα πράγματα γι’ αυτό μπορούν να πάνε διαρκώς καλύτερα. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα μουσείο πολιτικών στελεχών, όπως ισχυρίζονται κάποιοι και αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία του 2017 όπου ψήφισαν 212.000 άνθρωποι και στη δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα στη βουλή.

Comments are closed.