Διαβάστε σήμερα στον “Φιλελεύθερο”

Χαϊδεμένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσές δουλειές με κυβέρνηση Τσίπρα

…μαζί το ένθετο “Οικονομία”

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Χαϊδεμένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσές δουλειές με κυβέρνηση Τσίπρα – Επαφές από το 2012 – ρουσφέτια από το 2015» κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 ο «Φιλελεύθερος».
* Ο πρώιμος φίλος έγινε όψιμος εχθρός. Ο κ. Φρουζής είχε επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 ενώ από το 2015 και μετά η Novartis έτυχε ιδιαίτερα ευνοϊκής μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση και είδε τον τζίρο της που είχε μειωθεί τα προηγούμενα χρόνια να αυξάνεται και πάλι κατά 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο
-Στο τραπέζι πρόταση για πώληση 12 δισ. ευρώ οφειλών προς τον ΕΦΚΑ
Διαψεύδει ο Βρούτσης: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός να δοθούν ληξιπρόθεσμα σε funds
-Μακεδονικά προϊόντα με ελληνική ταυτότητα στις διεθνείς αγορές
«Οχι» στις Πρέσπες, «ναι» στη συνεργασία το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων ενώ ο Ζάεφ από την πλευρά του δεσμεύτηκε τόσο για τα διακριτά εμπορικά σήματα όσο και για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Το συλλογικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, το οποίο θα καταχωριστεί ως Ευρωπαϊκό Σήμα της Ε.Ε. και θα τα συνοδεύει στις διεθνείς αγορές, έχει στο κέντρο του ένα κεφαλαίο λευκό «Μ», σε μπλε φόντο, και τον υπότιτλο «Macedonia the Great»
-Δόκτωρ Αλέξης & μίστερ Τσίπρας
Εισπήδηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν γίνεται με φόρα από το… πεζοδρόμιο και τους πολακισμούς
-Πολυτεχνείο: Επέτειος σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα
Σε κλίμα όξυνσης ο εορτασμός για τα 46 χρόνια από τη φοιτητική εξέγερση του 1973
-Φώφη Γεννηματά-Γιώργος Παπανδρέου: Συμπλέουν αλλά δεν συμπίπτουν
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ο πρώην πρωθυπουργός είναι δύο εν δυνάμει αντίπαλοι και σίγουρα δεν είναι στο πλευρό της αυτήν την περίοδο σε ό,τι αφορά την αμφισβήτησή της στο εσωτερικό της παράταξης
-Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για το σχέδιο «Ηρακλής»
Λευκός καπνός βγήκε από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Πέμπτης. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να σταλεί άμεσα στους θεσμούς από την ελληνική κυβέρνηση για τις τελικές εγκρίσεις.
-H dream team που ανοίγει τα φτερά των Attica Stores
Στόχος η επέκταση σε νέους τομείς και ιδιαίτερα στο «κενό» που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Folli Follie
Συνεντεύξεις:
-Γιάννης Πλακιωτάκης: Άνοιξε νέο κεφάλαιο μεταξύ Ελλάδα και Κίνας
-Κώστας Φραγκογιάννης: Ζούμε μια μικρογραφία της ανάπτυξης που ακολουθεί
-Γιάννης Μώραλης: Είναι προς όφελος όλων η επένδυση της Cosco
Το θέμα: Εμπορία ανθρώπων. Το «αόρατο» έγκλημα που μας αφορά όλους
Γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, άνδρες που εργάζονται σε συνθήκες δουλείας, παιδιά που εξωθούνται στην επαιτεία, είναι μερικές πτυχές του αθέατου κόσμου των σύγχρονων σκλάβων που διοχετεύονται στη Δύση, ως «ανθρώπινα καταναλωτικά προϊόντα»
Ο «Φ» ανοίγει τον φάκελο του trafficking. Γράφουν και μιλούν: Ηρακλής Μοσκώφ, Σοφία Βούλτεψη, Σπύρος Μπράτσικας, Μαρία Γαβουνέλη, Μαρίνα Ντονοπούλου, Μαρία Μουδάτσου, Μίκα Ιωαννίδου, Ειρήνη Φερέτη, Μαρία Ξανθάκη.
Διαβάστε ακόμη :
-To άγνωστο «έγκλημα» της Χούντας με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Γράφει ο Τάσος Ι. Αβραντίνης
-«Σουλτάνος» της Ουάσινγκτον
Σημαντικά κέρδη για τον Ερντογάν. Μπλόκο στο ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γερουσία, μένει ανοιχτό το θέμα των S-400 και F-35 και δημόσια αναγνώριση του ρόλου-κλειδί που παίζει η Τουρκία υπό τη δική του ηγεσία
-Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση, αλλά όχι τον κίνδυνο
Η αύξηση της κατανάλωσης συνέβαλε ώστε το τρίτο τρίμηνο να σημειωθεί οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% και να μη δοθεί συνέχεια στη συρρίκνωση κατά 0,2% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Ωστόσο, η γερμανική οικονομία παραμένει εξαρτημένη από τις εξαγωγές – άρα από την παγκόσμια οικονομία, που κινείται σε τροχιά επιβράδυνσης
-Ανατολική Μεσόγειος: Το πολύπλοκο πλαίσιο ασφαλείας
Ο σύνθετος ρόλος της Ελλάδος στην περιοχή, η διακοπή σχέσεων Τουρκίας με Ισραήλ και Αίγυπτο και τα νέα χαρακτηριστικά των τελευταίων ετών
-«Το Χονγκ Κονγκ στα πρόθυρα κατάρρευσης»
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, τα σενάρια προκαλούν τρόμο
-Βρετανικός χειμώνας για τη νέα Κομισιόν
Η Φονξ ντερ Λάϊεν σε νέες περιπέτειες
-Έλληνες από χρυσάφι μακριά από τον ελληνικό βούρκο
Ο 22χρονος χαφ Βασιλειάδης δεν μιλάει ελληνικά, αλλά μπορεί να λύσει, όπως ο Χατζηδιάκος και ο Παυλίδης, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθνική ομάδα εδώ και πολλά χρόνια: του ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να δημιουργήσει και να «κόψει» στη μεσαία γραμμή.
-Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: «Αντίο Χόλιγουντ»
Ο Σουηδός στράικερ έφυγε από τους Γκάλαξι του Λος Αντζελες και στις ΗΠΑ προσπαθούν να αντιληφθούν αν τους έκανε… καλύτερους ή αν πέρασε και δεν τους ακούμπησε.
-Τσιτσιπάς vs Ναδάλ
Με καθαρό πλάνο στο μυαλό
-H δεσποινίς Πελαγία επιστρέφει
Ένα από τα πιο βιτριολικά χιουμοριστικά μυθιστορήματα του Γιάννη Ξανθούλη, με φόντο τη σκοτεινή, φοβική, αφιλόξενη Αθήνα.
– Ελευσίνα 2021: Αγώνας δρόμου για το μεγάλο στοίχημα
Η σύσταση διυπουργικής επιτροπής ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης κάποιων υποδομών, αλλά και η αλλαγή του ΔΣ της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας ΠΠΕ συνθέτουν το δίπτυχο της νέας προσπάθειας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
-Ενέργεια: Η ελληνική αγορά στο μικροσκόπιο Ευρωπαίων και Κινέζων
Τα ραντεβού των ξένων μάνατζερ τόσο με τον Κ. Μητσοτάκη, όσο και με αρμόδιους υπουργούς πληθαίνουν, με πρωταγωνιστές προς το παρόν Γερμανούς, Ιταλούς και Κινέζους, και τομείς ενδιαφέροντος το πράσινο «στόρι», τις ευκαιρίες στην ηλεκτροκίνηση, τους έξυπνους μετρητές, τις οπτικές ίνες, τα νέα δίκτυα, την ανάγκη για αναβάθμιση των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας.
-Η πολυπλοκότητα των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα αποτελεί για τον πρόεδρο Τραμπ τον ακρογωνιαίο λίθο της θεώρησής του για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τη βασική αιτία για την κήρυξη του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Πεκίνο.
-Το φορολογικά στοιχήματα της κυβέρνηση
Μέσα στο 2020 θα κριθεί ένα από τα βασικά σημείθα της ρητορικής της νέας κυβέρνησης : ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να “αυτοχρηματοδοτηθεί” μέσα από την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και τη των συντελεστών εισπραξιμότητας των φόρων
-Ποιοι ρίχνονται στη μάχη της ΔΕΠΑ
Τα μεγάλα εγχώρια ονόματα που θα διεκδικήσουν την εμπορία και οι ξένοι που “πέφτουν” στην υποδομές. Επιχειρηματικός πόλεμος εν όψει, σε μια ιδιωτικοποίηση που μοιάζει με το ιερό δισκοπότηρο της ενεργειακής αγοράς
-“Έτος χρυσού το 2020”
Τα απόνερα της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, το Brexit και οι εξελίξεις στα μέτωπα του εμπορικού πολέμου και της παγκόσμιας ανάπτυξης θα γίνουν πάλι καταφύγιο για τους επενδυτές
-Industry 4.0: H μεγάλη πρόκληση για την ελληνική βιομηχανία
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι ήδη εδώ. Και μαζί της φέρνει μια εντυπωσιακή ευκαιρία ανάπτυξης, που η ελληνική βιομηχανία δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει.
-Ακόμη με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής στα περίπτερα το βιβλίο Η επιδίωξη της ευτυχίας – H ευημερία και ο ρόλος του κράτους
Μια έκδοση του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ

Comments are closed.