Δεν ταιριάζει στην ΕΣΗΕΑ ο ρόλος του Sherlock Holmes

 

Αναστάτωση από την αποκάλυψη του Enimerosi24

Αναστάτωση εχει προκαλέσει στην ΕΣΗΕΑ η αποκάλυψη απο το Enimerosi24 της επιστολής της Κέλλυς Κοντογεώργη (που έστω και με αυτο τον τροπο εγινε αφορμή να ακουστεί και η άλλη άποψη κόντρα στον μισογυνισμό και το εργασιακό bullying, εδώ), με αποτέλεσμα το προεδρείο της Ένωσης να επιθυμεί τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη της διαρροής! Ωστόσο μέλη του ΔΣ διαφωνούν στην εμπλοκή της Δίωξης και ειδικότερα να δοθούν τα email στην Αστυνομία!

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι απο τη μια πλευρά ειναι λογική και εύλογη η ταραχή και ενδεχομένως να πρέπει να παρθούν καποια μέτρα (θωράκισης του συστήματος)… Απο την αλλη πλευρά ομως, δεν μπορει να χάνεται ο στόχος και κυριως η αποστολή της Ένωσης Συντακτών που σε αυτή τη συγκυρία ειναι η προστασία της δημοσιογραφικής λειτουργίας, η ελευθεροτυπία, οι συνθήκες δουλειάς των δημοσιογραφων, η υποαμειβομενη εργασία και πάνω απο ολα η προστασία των θέσεων εργασίας!

Το θεμα ειναι σοβαρό για να μετατραπεί σε κακόγουστο κατασκοπευτικό θρίλερ και τα μέλη της Ένωσης να καταληφθούν απο μανία καταδίωξης!

Το σημερινό προεδρείο εχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και εχει αγωνιστεί στο πλευρό των δημοσιογράφων… Ας συνεχίσει λοιπον να το κάνει με την ίδια αυταπάρνηση και ας αφήσει σε άλλους το ρόλο του Sherlock Holmes (που ομολογουμένως δεν του ταιριάζει)!

Comments are closed.