Οι αγχωμένοι της Τιβι

Κάποιοι αποδίδουν τις «δυσκολίες» των ημερών στον ανάδρομο Ερμή, όπως η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη στη συζήτηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Γιώργο Λιάγκα στο στούντιο του ΣΚΑΙ. Εκεί λοιπόν ο παρουσιαστής στην ερώτηση της ηθοποιού «Εσύ πώς τα πήγες ως δίδυμος με τον ανάδρομο» απάντησε εμφανώς αμήχανα και απολογητικά: «Χάλια! Κάναμε μια μεγάλη βλακεία και την πληρώνουμε, δικαίως» για να συμπληρώσει «Ζητήσαμε συγγνώμη και η ζωή προχωράει. Τι να κάνουμε; Είναι δύσκολο»!

Ο Γιώργος Λιάγκας παραδέχεται δημοσίως τις συνέπειες που βιώνει από την κακή διαχείριση που έκανε ο ίδιος και η ομάδα του στην εκπομπή σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια του ΑΠΘ… Και προσπαθεί να προχωρήσει.

Ωστόσο το γεγονός φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής, μιας και παρατηρείται – τουλάχιστον κάποιες ημέρες, ελαφριά κάμψη.

Για άλλους λόγους φυσικά και σίγουρα από άλλη αφετηρία ο απολογισμός δεν ήταν καλός ούτε για τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ «10» που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, με τους Δελλατόλα, Κανέλλη και Γαλανού. Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα η τηλεθέαση που σημείωσε τις πρώτες τέσσερις ημέρες ήταν αποκαρδιωτική! Τα νούμερα ακόμη και για ΕΡΤ ήταν εξαιρετικά χαμηλά!

Αναμφισβήτητα οι αιτίες είναι πολλές που ένα ενημερωτικό προϊόν στο περιβάλλον της δημόσιας τηλεόρασης αποδεικνύεται τόσο αδύναμο. Σίγουρα οι συντελεστές, αγχωμένοι ή όχι, θα αναζητήσουν τις αιτίες για να τις διορθώσουν… Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός στη συγκεκριμένη ζώνη και η ενημέρωση – ειδικά αυτές τις εποχές, δεν είναι ελκυστικό προϊόν! Πόσο μάλλον όταν το «πακέτο» που προσφέρεται στους τηλεθεατές – με εξαίρεση τα πρόσωπα που το παρουσιάζουν και που είναι πρώτης γραμμής, δεν κομίζει κάτι νέο, με την έννοια ότι και εδώ έχουμε τη γνωστή ανακύκλωση των γνωστών προσώπων που αναμασούν τα ίδια που ακούγονται σε όλες τις εκπομπές από το πρωί έως το βράδυ στα κανάλια!

Η τρίτη περίπτωση και συγκεκριμένα η νέα εκπομπή του ALPHA «Εκτός γραμμής» είναι τελείως διαφορετική από τις δυο προηγούμενες, αφενός διότι τα νούμερα της διαρκώς βελτιώνονται και κυρίως επειδή επιδεικνύει μια δυναμική, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βγάζοντας καθημερινά ειδήσεις, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα! Προνόμιο που ελάχιστες ενημερωτικές εκπομπές έχουν στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο.

Ωστόσο, κάποιες άστοχες επιλογές πρωτίστως τεχνικού χαρακτήρα αδίκησαν το προϊόν που αναζητά με αξιώσεις κομμάτι από τον ανταγωνισμό στη μετά πρωινή ζώνη. Για παράδειγμα δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ούτε το lead in, ούτε τις επιλογές προσώπων, ούτε φυσικά το εξαιρετικά προβληματικό στούντιο, αλλά ούτε και το γεγονός ότι οι συντελεστές της εκπομπής «χτίζουν» στην ουσία από μηδενική βάση μια ενημερωτική ζώνη από κει που δεν υπήρχε! Επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ούτε το φετινό περιβάλλον του ALPHA που κατά κοινή ομολογία έχει «τραυματιστεί» πολλαπλώς!

Comments are closed.