Σνομπάρει τα ομογενειακά ΜΜΕ o υφυπουργός Εξωτερικών για τους Απόδημους

Σχόλιο της “Greek News”

Για μια ακόμη φορά βρίσκεται για πολυήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Αμερική ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης και τη Δευτέρα – όπως αναφέρει πρόσκληση που μας έστειλε ηλεκτρονικώς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, μας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, από τις 6:30 – 8:00 μμ.
Δεν διευκρινίζεται ποιους ακριβώς καλεί και ευπρόσδεκτες είναι οι όποιες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πολιτικών της Γενέτειρας με την Ομογένεια. Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως – ως είθισται – όλοι οι προκάτοχοί του είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ. Κάποιοι συνάδελφοι του το επισήμαναν όταν επισκέφθηκε εκ νέου τη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της πρωθυπουργικής επίσκεψης και είχε πει πως θα το οργάνωνε στην επόμενη επίσκεψη. Δεν το έκανε.
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε για κάποιον άλλον στη θέση του, διάφορους άλλους λόγους. Δεν μπορούμε να το κάνουμε για την περίπτωση του κ. Διαματάρη, γιατί ως εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» έχει δείξει πως μάλλον θεωρεί το έντυπό του το μοναδικό ομογενειακό ΜΜΕ και τους υπόλοιπους μέσα προς εξαφάνιση. Μέχρις ότου όμως ο πόθος του εκπληρωθεί, θα του υπενθυμίσουμε ότι δεν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο. Θα του υπενθυμίσουμε και τι γράψαμε μετά τον διορισμό του από τον πρωθυπουργό:
«Ασφαλώς και συγχαίρουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Αντώνη Διαματαρη. Είναι άριστος γνώστης του Απόδημου Ελληνισμού και μάλιστα υπηρετεί την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα από τη θέση του εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» πολλές δεκαετίες. Είχαμε και διατηρούμε τις διαφωνίες μας πολιτικά, ωστόσο αυτό είναι εύλογο. Αυτόν επέλεξε για το θώκο ο πρωθυπουργός και την πολιτική του θα προωθήσει. Απ’ εκεί και πέρα, στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και βλέπει όλους του Απόδημους ως ένα. Όπως κι αυτοί στο πρόσωπό του βλέπουν ένα δικό τους άνθρωπο».
Δυστυχώς, βλέπουμε τον ίδιον άνθρωπο! H Greek News, σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, βεβαίως θα καλύψει την «ανοιχτή συζήτηση» με τον κ. Διαματάρη.
Πηγή greeknewsonline.com

Comments are closed.