Είδος προς εξαφάνιση οι δημοσιογράφοι που δεν εργάζονται στο Δημόσιο

Ή αλλιώς ο Τύπος επί ΣΥΡΙΖΑ και ο Τύπος επί ΝΔ

Είδος προς εξαφάνιση είναι οι δημοσιογράφοι που δεν έχουν διοριστεί (από την παρούσα κυβέρνηση) στο Δημόσιο! Τελευταία περίπτωση ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος που διορίστηκε ως σύμβουλος στην ΕΡΤ!

Την ίδια ώρα περισσότεροι από είκοσι (και αριθμητικά 20) δημοσιογράφοι λέγεται ότι έχουν ρόλο συμβούλου στο Μαξίμου, ενώ στα υπουργεία παρατηρείται συνωστισμός, από τη στιγμή που δικαιολογούνται δυο θέσεις ανά υπουργείο.

Το μεγάλο όμως πάρτι γίνεται στα γραφεία Τύπου των ΔΕΚΟ από την ώρα που οι αμοιβές «ξεκόλλησαν» από τα μίζερα συριζαικά μισθολόγια των 1.200 ευρώ… Και πλέον οι συμβάσεις που υπογράφουν οι τυχεροί δημοσιογράφοι είναι συνήθως τριετείς και ξεκινούν από 4.000 ευρώ (για τις μεγάλες ΔΕΚΟ)!

Θα ήταν λάθος όμως αν η σχέση της κυβέρνησης με τους δημοσιογράφους ερμηνευθεί υπό το μίζερο πρίσμα της συναλλαγής! Κι αυτό διότι οι σημερινοί κυβερνώντες γνωρίζουν κάτι που αγνοούσαν οι προηγούμενοι και εν μέρει το πλήρωσαν: ότι οι δημοσιογράφοι είναι χρήσιμοι και ειδικά όταν τους έχεις με το μέρος σου! Οι προηγούμενοι όχι μόνο αντιμετώπιζαν εχθρικά τους δημοσιογράφους (μέχρι και συλλήψεις έκαναν), επιπλέον θεωρούσαν ότι είναι και πλούσιοι!

Η καλή ημερα ομως απο το πρωι φαινεται! Έτσι και το κυβερνόν κόμμα πριν καν γίνει κυβέρνηση φρόντιζε τις σχέσεις του με τον Τύπο… Για αυτο και οι λίστες του ξεχείλιζαν απο υποψήφιους δημοσιογράφους! Όσοι λοιπον δεν βολεύτηκαν στα έδρανα της Βουλης, βολεύονται τωρα! Ακομη και οι συγγενείς τους στις περιπτώσεις που οι ίδιοι έχουν “ασυμβίβαστο”!

Comments are closed.