Δωράκια σε δημόσιους υπαλλήλους από τους αντικρατιστές της ΝΔ

“Τι έκανες στην κρίση Θανάση” ρωτά ο Θάνος Πασχάλης τον εκδότη του “Φιλελεύθερου” και του “Liberal”

Αν κάποιοι (όπως ο φίλος των νεανικών μου χρόνων Θανάσης Μαυρίδης του liberal) νόμιζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έβαζε τα δύο πόδια των δημοσίων υπαλλήλων σε ένα παπούτσι, ως αντικρατιστής και φιλελεύθερος, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Και αναφέρομαι σε (ν)τροπολογία (ανάμεσα σε άλλες) που προστέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή.

Ξέρεις φίλε Θανάση τι προβλέπει η εν λόγω (ν)τροπολογία; Παρέχει (δωρίζει) ελεγκτικό επίδομα 30 ευρώ ανά έλεγχο με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ το μήνα (που θα μπορούν να αναθεωρούνται προς τα πάνω με απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών) στους Επιθεωρητές Εργασίας. Αυτούς δηλαδή που ως έργο και καθήκον τους έχουν να διενεργούν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εάν οι ιδιοκτήτες τους εντοπιστούν να απασχολούν αδήλωτο προσωπικό.

Γιατί αυτό το επίδομα Θανάση; Εικάζω πως κατέβασαν τα μολύβια τους και σταμάτησαν τους ελέγχους εκβιάζοντας το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να πάρουν το παραπάνω επίδομα. Και το υπουργείο θέλοντας και μη σύρθηκε και έκανε και το γιορτινό του χρέος. Εκτός από το γκουβέρνο φίλε Θανάση στη χώρα μας υπάρχουν, από εποχής Καποδίστρια, και τα γκουβέρνα των συντεχνιών του δημοσίου… Μέχρι να σπάσει αυτό το απόστημα ο άμοιρος ιδιωτικός τομέας, ανάμεσά τους και εσύ, λυπάμαι αλλά, θα πρέπει να τους τρέφει με τους φόρους… Οσο για την κρίση ούτε τους άγγιξε, ούτε τους ένοιαξε ιδιαίτερα… Τώρα βουρ Θανάση για τις ένδοξες μέρες του 2009. Εκεί συντόμως θα φτάσουν εισοδηματικά… θα το δεις… Και μετά χαιρέκακα θα σου λένε “εσύ τι έπαθες στην κρίση Θανάση”;

Comments are closed.