Πρωτοστατεί στις ζυμώσεις για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ο όμιλος του Μαυρίδη

 

Ποιοι μιλούν για “Πρέσπες” του Μητσοτάκη

“Η συνεκμετάλλευση (ενν. με την Τουρκία) θα είναι η τελική λύση, όπως συμβαίνει παγκοσμίως με όλες τις χώρες που έχουν κοιτάσματα σε περιοχές που συνορεύουν” αναφέρει με τον πιο καθαρό τρόπο στο χθεσινό του άρθρο στο Liberal ο Θανάσης Μαυρίδης! Ζυμώνοντας στην ουσία μια ιδέα που σε εύλογο χρόνο δεν αποκλείεται να τη δούμε και διατυπωμένη σε μορφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας! Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε που εσχάτως έχουν πυκνώσει τα αντίστοιχα άρθρα στα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης… Προετοιμάζοντας προφανώς μια κατάσταση!

Εχθές λοιπόν ήταν ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” που καλλιεργούσε το κλίμα με το άρθρο του, ενώ σήμερα πάλι από τις στήλες του Liberal – προφανώς πρωτοστατεί ο όμιλος στην υπόθεση της “συνεκμετάλλευσης”, ξαναχτυπάει η αρθρογράφος Βίβιαν Ευθυμιοπούλου γράφοντας, “Στον δημόσιο διάλογο, όταν η συζήτηση φτάνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όλοι έχουμε αποδειχτεί τραγικά ανειλικρινείς και δέσμιοι των ταμπού: ο προοδευτικός κόσμος δεν υπερασπίζεται την ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου προσέγγισης με την Τουρκία σε κάθε δυνατό και πιθανό επίπεδο, από τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μέχρι τα Πανεπιστήμια, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό αλλά και περιβαλλοντολογικές δράσεις, για την προστασία των θαλασσών για παράδειγμα”.

Και κάπου στο ενδιάμεσο εμφανίζεται στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής του The Toc Μανώλης Καψής για να πει περίπου το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα σαράντα χρόνια με την γνωστή τακτική, εννοώντας ότι η “συνεκμετάλλευση” είναι μια κάποια λύση.

Πιθανόν να είναι και η ενδεδειγμένη λύση!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι άλλα λέει κανείς στην αντιπολίτευση και άλλα όταν είναι κυβέρνηση! Για αυτό και ορισμένοι μέσα στη ΝΔ (που αντιπολιτεύονται τον πρωθυπουργό και επιθυμούν να τον δουν στα βράχια), εσχάτως όλο και πιο συχνά λένε ότι: Οι Πρέσπες του Μητσοτάκη θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου! Λέτε να ξέρουν κάτι;

Comments are closed.