Λαική Ενότητα: Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως

…στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Βαθιά οργή και βαθιά αγανάκτηση προκαλεί η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντίας Οικονόμου, που επιρρίπτει την ευθύνη για την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα μόνο στον Π. Ρουπακιά, και μάλιστα ως αποτέλεσμα μιας «τυχαίας» συνάντησής τους. Παρά το πλήθος των αποδεικτικών μέσων που αποδεικνύει ατράνταχτα ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος από τους ναζιστές της Νίκαιας. Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε πλήρως ότι μια ολόκληρη ορδή ναζιστών από την τοπική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» κινητοποιήθηκε για να συμμετάσχει στο έγκλημα. Παρά το γεγονός ότι ο Παύλος είχε ήδη δεχθεί επίθεση των Χρυσαυγιτών που τον κρατούσαν, μέχρι να έρθει ο Ρουπακιάς να τον μαχαιρώσει.
Η εισαγγελέας της έδρας λειτούργησε ως συνήγορος υπεράσπισης της ΧΑ. Απέρριψε τον καθοδηγητικό ρόλο που είχε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, όταν παρότρυνε τα μέλη της σε φονικές επιθέσεις. Πρότεινε ευνοϊκή για τη ΧΑ μετατροπή του κατηγορητηρίου για τις φονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παραλείποντας τον ανθρωποκτόνο τους δόλο, «ξεχνώντας» τις ομολογίες των ίδιων των στελεχών της ΧΑ μέσα από τα μηνύματα τους (πχ Λαγός) και θεωρώντας τις πράξεις τους ως «μεμονωμένες». Επιχειρεί έτσι να ξεπλύνει την «Χρυσή Αυγή» και την ηγεσία της από το εγκληματικό και ναζιστικό τους πρόσημο.
Η πρόταση της εισαγγελέως είναι αμιγώς πολιτική. Σημειωτέον ότι πρόκειται για την ίδια εισαγγελική λειτουργό που έγινε γνωστή από την αγόρευσή της στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, την ενοχή του οποίου είχε ζητήσει για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση τις διατάξεις περί τρομοκρατίας (187Α ΠΚ), χωρίς όμως η πρότασή της να υιοθετηθεί από το δικαστήριο. Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι προκλητική και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τις αντιφασιστικές παραδόσεις του λαού μας, όχι μόνο γιατί καταδεικνύει ότι πολλά «ζέχνουν» μέσα στο χώρο της υποτιθέμενης δικαστικής δικαιοσύνης, που έχει αποδείξει σε πάμπολλες περιπτώσεις ότι λειτουργεί με ξεκάθαρα ταξικά κριτήρια και πολιτικές υποδείξεις. Αλλά και γιατί η θρασύτητα της απορρέει και από το περιρρέον κλίμα της κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, έχοντας επανενσωματώσει στους κόλπους της έναν μεγάλο αριθμό στελεχών και μελών της «Χρυσής Αυγής», επαναφέρει στη δημόσια ζωή διαμέσου του δόγματος «νόμος και τάξις» τις πιο ζοφερές μνήμες από τη συνεργασία του δεξιού κράτους με το ακροδεξιό και φασιστικό παρακράτος.
Παράλληλα, ευθύνες φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που αφού άφησε να παρέλθει ολόκληρη η τετραετής θητεία της χωρίς να ολοκληρωθεί η δίκη της «Χ.Α.», παρείχε τη δυνατότητα στη ναζιστική οργάνωση, μέσω εσκεμμένων «αβλεψιών» στον νέο Ποινικό Κώδικα, να επωφεληθεί από ευνοϊκές διατάξεις.
Ο Παύλος δεν επιτρέπεται να δολοφονηθεί για δεύτερη φορά. Είναι αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση των ναζιστών δολοφόνων που οπλίζει το χέρι τους στις επανειλημμένες δολοφονικές επιθέσεις τους σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, μεταναστών και κάθε αδύναμου ανθρώπου.
Απαιτούμε την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, της ηγεσίας της και των στελεχών και μελών της που πήραν μέρος στη δολοφονία του Παύλου, στις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σε όλες τις φονικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η ΧΑ. Κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει για το ναζισμό και τα «τάγματα εφόδου» του.

Comments are closed.