Συνάντηση Σούρλα με Παυλόπουλο

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ Προκόπιο Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων : «Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας – με πρώτο τον Πρόεδρό σας κ. Γιώργο Σούρλα – για τον Ιερό, κυριολεκτικώς, αγώνα σας να βρουν, επιτέλους, τον τάφο που τους αρμόζει οι ηρωικώς Πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας, την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.
Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από την στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Ο Γ. Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση της εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας με τους άταφους πεσόντες στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, με αφορμή και τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εποποιία του 1940.
Τον ευχαριστήσαμε για τις καταλυτικής σημασίας παρεμβάσεις προς την αλβανική πλευρά για την υλοποίηση της Συμφωνίας αναζήτησης και τιμητικού ενταφιασμού των πεσόντων.
Ζητήσαμε τη στήριξή του από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα επόμενα χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση της εκκρεμότητας».

Comments are closed.