Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νεκροί και τραυματίες – Κατέρρευσαν κτίρια

ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής την ανατολική Τουρκία. Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, γύρω στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.
Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών. Από την πλευρά του, το παρατηρητήριο του Καντιλί έκανε λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως: «Το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.

Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία, το Ισραήλ, το Λίβανο και το Ιράν μεταδίδουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις χώρες αυτές.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός πιθανότατα έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ενώ εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ.
Πηγή kathimerini.gr

Comments are closed.