Στο στόχαστρο του Κουρτάκη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημ. Μητρόπουλος

Στο στόχαστρο του εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη έχει μπει εσχάτως ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” και νυν σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων του πρωθυπουργού Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο εκδότης (μέσα από τη στήλη του) στα τελευταία φύλλα της εφημερίδας έχει ασχοληθεί με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού αρχικά “καρφώνοντας” τον ότι εισηγήθηκε την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια του χρεώνει την ένταση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου (διάσκεψη για Λιβύη).

Ειναι γεγονός ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι αιτίες που προκαλούν την ένταση μεταξύ του εκδότη μιας εφημερίδας ή ενός δημοσιογράφου με κάποιον σύμβουλο του πρωθυπουργού ή προσώπου από το περιβάλλον του, ποικίλουν. Και δεν ειναι πάντα αυτό που φαίνεται… Ειδικά όταν τα δημοσιεύματα επαναλαμβάνονται.

Διαβάστε στη συνέχεια τι έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης για τον Δημήτρη Μητρόπουλο: “Σειρά απο λάθη εχουν αρχίσει και χρεώνουν καποιοι (και δεν ειναι λίγοι) στον συνεργατη του Κυριακου, Δημήτρη Μητροπουλο. Ναι, τον πρωην δημοσιογραφο, που εσχατως αναπτύσσει δράση και σε επίπεδα διπλωματίας. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ο εν λόγω ευθύνεται για την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα. Και επειδη τέτοια λάθη, σε αυτή τη φάση, δυσκολα συγχωρούνται, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και μάλιστα σύντομα”.

Πάντως ο Δημήτρης Μητρόπουλος ειναι ενα πρόσωπο που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεδομένου ότι είχαν στενή συνεργασία πριν αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, ενώ οι δυο τους συνδέονται με φιλία πολλά χρόνια.

Comments are closed.