“Υπάρχουν επιθέσεις εναντίον καθηγητών ή δασκάλων”

…κι όχι μόνο λεκτικές

Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με μαθητή ΕΠΑΛ να βρίζει χυδαία καθηγήτρια του, σχολίασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Όπως ανέφερε ο κ Τσούχλος το ζήτημα είναι ευρύτερο κι έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις όχι μόνο λεκτικές εναντίον καθηγητών ή δασκάλων και από γονείς, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την ΟΛΜΕ.
Εκφράζοντας τον προβληματισμό του ο κ.Τσούχλος είπε πως υπάρχουν κάποια γεγονότα στα οποία οι εκπαιδευτικοί να έχουν αντιδράσει με ήπιο τρόπο και να μην έχουν φτάσει στη δημοσιότητα. Αυτό όπως είπε ο κ. Τσούχλος « αυτό αναδεικνύει τη δυσκολία του λειτουργήματος μας, το μπουλινγκ είναι μία καθημερινότητα, υπάρχει μία ένταση μέσα στα σχολεία, στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη πίεση, η πίεση αυτή οφείλεται σε οικονομικά, κοινωνικά αίτια, η δεκαετία των μνημονίων δυσκόλεψε τη ζωή μας, σκλήρυνε τους ανθρώπους, δημιούργησε πολλά προβλήματα μέσα στις οικογένειες και πολλές φορές αυτά τα προβλήματα που έρχονται μέσα από τις οικογένειες που έχουν πληγεί από οικονομικά ιδιαίτερα και κοινωνικά από τα μνημόνια, εξελίσσονται μέσα στα σχολεία, όπου είναι χώροι, όπου τα παιδιά βρίσκονται με πολλά προβλήματα, όπως και οι εκπαιδευτικοί κι αυτοί έχουν πολλά προβλήματα και καμιά φορά όλο αυτό το μείγμα δεν οδηγεί σε κάτι θετικό».

Comments are closed.