Το κομμένο ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» για την ΕΥΔΑΠ δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ»

 
Ο σημερινός «Βηματοδότης» δημοσιεύει και σχολιάζει το «εξαφανισμένο» ρεπορτάζ του «Θέματος» για τα golden boys της ΕΥΔΑΠ. Και το ενδιαφέρον εδώ, δεν είναι μόνο ότι το «Βήμα» δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τους υψηλούς μισθούς στην εταιρία ύδρευσης χωρίς να φοβάται πιθανές συνέπειες στις εμπορικές του συμφωνίες, ενώ το «Θέμα» για άγνωστους λόγους έκανε πίσω και κατέβασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ… αλλά ότι αναφέρεται σε ένα θέμα που τυπικά έχει «εξαφανίσει» το ανταγωνιστικό site!

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή στήλη του «βηματοδότη» με τίτλο, «The golden boys are back»: «Φαίνεται ότι τα golden boys επιστρέφουν με ταχύτητα. Βγήκαμε από τα μνημόνια, κερδίσαμε μερικές αναβαθμίσεις της οικονομίας και άρχισε η κανονικότητα των παλιών καλών εποχών, των παχιών αγελάδων. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Οι διοικήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ αποφασίζουν σιωπηλά τον… διπλασιασμό (τι διπλασιασμό, υπερδιπλασιασμό καλύτερα πείτε τον) των μισθών που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη και θεσμοθέτηση bonus για επίτευξη στόχων. Την αρχή θέλει να κάνει η ΕΥΔΑΠ και χρυσώνει τα δικά της golden boys. Να σημειώσω ότι υπήρχε δυσκολία στην εξεύρεση CEO σε ΔΕΚΟ (λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρονταν) και η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες υποσχεθεί την αύξηση των απολαβών τους. Και η τρόικα πίεζε για αύξηση μισθών, όπως και το Υπερταμείο, το οποίο και τους καθορίζει.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ κλήθηκε να αποφασίσει για την αύξηση των αποδοχών που λαμβάνουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο αναπληρωτής. Με βάση την εισήγηση της αποκαλούμενης «επιτροπής αμοιβών» και έπειτα από έγκριση της προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Θεοδώρας Βαρβαρίγου, εισάγεται προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θέμα που αφορά τις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ύδρευσης. Τι προτείνεται λοιπόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ; Ο υπερδιπλασιασμός των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη από τις 57.000 ευρώ μεικτές αποδοχές σήμερα στις 128.000 ευρώ μεικτές αποδοχές για το 2020, ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Αύξηση λίγο μικρότερη του 100% προτείνεται και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο, οι αποδοχές του οποίου προτείνεται να διαμορφωθούν από τις 57.000 ευρώ σήμερα στις 90.000 ευρώ μεικτά ετησίως, πλέον εργοδοτικών εισφορών».

Comments are closed.