“Δεν υπάρχει χρόνος και χρήματα για πανηγυρισμούς και φιέστες”

… δηλώνει ο πρόεδρος του κοινωφελούς ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος και αναρωτιέται “Τι γιορτάζουμε το 2021; Είμαστε ελεύθεροι που το ελληνικό χρέος παραμένει υπέρογκο”;

Δεν αιφνιδίασε μόνο με την αθυρόστομη άποψη για τις ιδεολογίες οταν σε σχετική ερώτηση απάντησε, “Αρχ****! Με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερά, παρά μόνο το σωστό: να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό”… Ούτε οταν παραδέχθηκε την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζονται τα Ιδρύματα όπως αυτο που ειναι επικεφαλής λέγοντας “Σε γενικό πλαίσιο, δεν έχουν άδικο όσοι εκφράζουν αυτή την άποψη. Για την ακρίβεια, θα έλεγα ότι δεν είναι αβάσιμη αυτή η καχυποψία. Γι’ αυτό ως ίδρυμα προσπαθούμε πάρα πολύ να εξασφαλίζουμε όλες τις δικλείδες διαφάνειας και αξιοπιστίας, ώστε να μη δημιουργηθεί η αντίληψη ότι αποσιωπάται κάτι. Ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι”.

Ο αντισυμβατικός Ανδρέας Δρακόπουλος πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιαρχος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη LIFO, προσεγγίζει με κριτική διάθεση τις εκδηλώσεις της Επιτροπής 2021 υποστηρίζοντας οτι “το παρακάναμε λίγο” για να αναρωτηθεί στη συνέχεια “Μήπως λοιπον ο σκοπός μας ειναι να πανηγυρίσουμε παλι”; Ενώ πιο κάτω συμπληρώνει “Δεν έχω κατανοήσει τον κεντρικό στόχο αυτού του εγχειρήματος”. Και εξηγεί, “Αν γινόταν μια ολιστική προσπάθεια ανατροφοδότησης, με τη συμμετοχή και νέων ανθρώπων και σημαντικών προσωπικοτήτων και αφορμή την οικονομική κρίση και τα 200 έτη, στην οποία θα αναδεικνύονταν πτυχές όπως «τι πραγματικά μάς συνέβη; Γιατί πτωχεύσαμε; Ποιο ήταν το δίδαγμα όλης αυτής της ιστορίας;», τότε, ναι, θα ήμουν σύμφωνος. Όμως δεν υπάρχει χρόνος και χρήματα για πανηγυρισμούς και φιέστες. Διότι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κι αλήθεια, αναρωτιέμαι: τι γιορτάζουμε; Μήπως είμαστε ελεύθεροι σήμερα, που το ελληνικό χρέος συνεχίζει να παραμένει υπέρογκο, και δεν το γνωρίζω”;

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του υποστηρίζει οτι “Η Ελλάδα σχεδόν πέθανε, αλλα εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα” για να εξηγήσει, “Δυστυχώς, αν αύριο εμφανιζόταν κάποιος και πλήρωνε όλο το δημόσιο χρέος, πιστεύω ότι σε τρία χρόνια θα επιστρέφαμε στα ίδια σκ@@ που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Διατηρούμε ακόμα την άποψη ότι είμαστε οι μάγκες που κοροϊδέψαμε τους άλλους, γλιτώσαμε και τα καταφέραμε. Μια ζωή πορευόμαστε λέγοντας ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Και η Ελλάδα σχεδόν πέθανε, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα”.

Τέλος αναφέρθηκε και στη συνεργασία του ΚΙΣΤ με την κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας ότι “Συνεργαστήκαμε ως ίδρυμα με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως τότε. Σας πληροφορώ ότι είχαμε την καλύτερη συνεργασία”.

Comments are closed.