Κοντονής: Φταίει η εκφορά του λόγου για τα περί αρμών της εξουσίας

Στην εκφορά του λόγου, που επιδέχεται μίας ερμηνείας, απέδωσε ο Σταύρος Κοντονής την εντύπωση που δόθηκε και προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις, σχετικά με την εκτελεστική εξουσία και τους “αρμούς της εξουσίας”, που είπε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του κόμματος. Όπως είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 “ο πρόεδρος το διευκρίνισε απολύτως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς, σε αντιδιαστολή με όσα γίνονται στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ.
O απολογισμός θα έπρεπε να γινει πολύ νωρίτερα και να γίνει βάση συζήτησης με δημιουργικό τρόπο. Το άνοιγμα να γίνει με προσοχή και να μην δημιουργήσουμε μέλη δύο ταχυτήτων, αλλά και σε προγραμματική βάση. σημείωσε ότι ο ίδιος κατέθεσε πρόταση να πάει το συνέδριο πιο μετά για να υπάρχει χρόνος για τη συζήτηση, αλλά και το να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες δεν είναι λάθος.
Αναφερόμενος στην προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου/Novartis, εκτίμησε ότι με τον τρόπο που κινείται η πλειοψηφία αφενός μπορεί να οδηγηθεί η διαδικασία σε ακυρότητα και χάνεται η αξιοπιστία της, αφετέρου ότι αυτά που γίνονται θα εισφερθούν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού σε κάθε περίπτωση.

Comments are closed.