Στη β’ εθνική τα δελτία ειδήσεων MEGA, OPEN και ΕΡΤ1

του Θάνου Πασχάλη

Δύσκολοι καιροί για νέα κανάλια και μάλιστα χωρίς νέο πρόγραμμα (σίριαλ, τηλεπαιχνίδια, ψυχαγωγικές εκπομπές κλπ). Δύσκολοι καιροί και για την ενημέρωση που προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό καθώς η όποια αποδοχή τους από το τηλεοπτικό κοινό συναρτάται και από το υπόλοιπο πρόγραμμα. Αλλο το πρόγραμμα που προηγείται π.χ του κεντρικού σου δελτίου ειδήσεων να έχει ποσοστά θεαματικότητας 20% κι άλλο 5% καθώς ανάλογη θα είναι και η ώθηση που θα λάβει το δελτίο ειδήσεων καθώς μεγάλος αριθμός τηλεθεατών δεν αλλάζει εύκολα κανάλι στο τηλεκοντρόλ του για να δει ειδήσεις σε άλλο κανάλι.

Πάντως κλείνοντας μια εβδομάδα λειτουργίας και αφού ξεκίνησε δυναμικά τις πρώτες δύο ημέρες, τελικώς φαίνεται πως το Μega θα κάνει παρέα στη Β’ Εθνική, σημειώνοντας μονοψήφια ποσοστά θεαματικότητας πέριξ του 5%, με το Open και την Ερτ1, σε αντίθεση με τα δελτία ειδήσεων των υπολοίπων καναλιών (Star, Ant1, Alpha και Σκάι) που κάνουν διψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Τι έφταιξε για τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης του Μega; Πρώτον η έλλειψη φρέσκου προγράμματος (καλές οι παλιές σειρές του καναλιού αλλά φαίνεται πως ξεφουσκώνει η εκ νέου παρακολούθησή τους), δεύτερον και όσον αφορά την ενημέρωση, οι “αμαρτίες” που κουβαλά από τα χρόνια των Μνημονίων όταν μανιωδώς στράφηκε κατά κοινωνικών ομάδων βάζοντας “πλάτη” στους δανειστές και εξοργίζοντας έτσι μεγάλα κομμάτια του ελληνικού πληθυσμού, τρίτον από τον περιορισμό κατά πολύ του αριθμού των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων που το παρακολουθούσαν στο παρελθόν καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία ενημερώνονται πλέον από το Ιντερνετ και τέταρτον από τη μη σαφή, ακόμη,αντιπολιτευτική του στάση την οποία προσδοκά να δει, το κατά βάση, κεντρώο και αριστερό του ακροατήριο… Με τη νέα σεζόν όμως το Mega πολύ πιθανό έως σίγουρο να ανέβει με αξιώσεις στην Α’ Εθνική κατηγορία. Από τη μια θα έχει φρέσκο πρόγραμμα και από την άλλη στον τομέα της ενημέρωσης πιθανόν ένα όνομα που ακούει στο όνομα Νίκος Χατζηνικολάου..

Comments are closed.