Καραγκούνης: Πιθανότατα να κληθεί ο Νίκος Παππάς στην προανακριτική

Νίκος Παππάς

…για να διαφωτίσει την υπόθεση

Για το ενδεχόμενο κλήσης του Νίκου Παππά και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στην προανακριτική μετά τις καταγγελίες που προχώρησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής, Κώστας Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στην καταγγελία του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, για συνάντηση που είχε οργανωθεί στις 10 Μαρτίου του 2016 στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη διευθέτηση διαφορών του με τον εκδότη κ. Φιλιππάκη, ο κ. Καραγκούνης είπε πως ο Νίκος Παππάς μετά την τελευταία του τοποθέτηση επιβεβαίωσε τη συνάντηση των τριών και η συζήτηση είχε και οικονομικό αντικείμενο.

Σε ερώτηση ποια ήταν η εξήγηση που έδωσε ο κ. Παππάς για την εν λόγω συνάντηση, ο κ. Καραγκούνης είπε πως «αυτό το οποίο κατάλαβα ότι λέει ο κ. Παππάς είναι να διευθετηθούν κάποια ζητήματα κατ απαίτηση της Ισραηλινής κυβέρνησης και ότι υπήρχε πίεση από την Ισραηλινή κυβέρνηση έτσι ώστε να βρεθούν και να τα βρουν».
Απαντώντας για το αν ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός, ο κ. Καραγκούνης είπε: « από ό,τι κατάλαβα ναι, ήταν ενήμερος, σε υψηλό επίπεδο είχε γίνει μία συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».
Πρόσθεσε τέλος, ότι μετά από αυτέ ς τις σημαντικές μαρτυρίες, όπως τις χαρακτήρισε, υπάρχει κάποιο σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της βουλής για να εξεταστεί αν θα χρειαστεί η διαδικασία να μπει σε ένα επίπεδο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και πιθανότατα να υπάρξει κλήση κάθε μάρτυρα που θα μπορούσε να διαφωτίσει την επιτροπή για την υπόθεση.

Comments are closed.