Δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα – το παιδί της 38χρονης

Ανησυχία στο σχολείο του όπου πήγαινε κανονικά ενώ έφερε τον ιό…

Επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση και η μητέρα του.

Το παιδί, μαθητής δημοτικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα, όπως και η 38χρονη, η οποία παραμένει απύρετη. Μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα το νέο αυτό κρούσμα από τον ΕΟΔΥ στις 13.45.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο του την Δευτέρα και την Τρίτη αλλά δεν πήγε την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο έμεινε σήμερα κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση για προληπτικούς λόγους.
Παράλληλα, εξετάζονται και όσοι ήρθαν σε επαφή με την ίδια, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, όσο και μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν κοντά της, καθώς επίσης τα μέλη της οικογένειάς της και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δ. Σταβλής, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δήμαρχος δεν είδαν τη γυναίκα στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο αποφασίστηκε η απολύμανση, καθώς εντός του κτιρίου εργάζονται πολλοί άνθρωποι, που δήλωναν ανήσυχοι.
Πηγή ant1news.gr

Comments are closed.