Κορωνοιός: 46χρονος στρατιωτικός και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα

Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ο άτυχος 46χρονος ανθυπασπιστής δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ωστόσο είχε παθολογική παχυσαρκία

Στους 23 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα με το τελευταίο θύμα στον κατάλογο να είναι ένας στρατιωτικός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος στρατιωτικός με καταγωγή από την Ξάνθη άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έναν 46χρονο ανθυπασπιστή τεχνικού που δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Την Τετάρτη είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη και ένας ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης και ζούσε σε περιοχή του δήμου Μύκης.

Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης, ανέρχονται στα 821 με 134 συμπολίτες να νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Αναζητούνται απαντήσεις για τον 42χρονο Γερμανό στην Κρήτη

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα αίτια του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, που νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), στην Κρήτη.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το μεσημέρι της Τρίτης ο ασθενής έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ξαφνικά, λίγες ώρες αργότερα, εξέπνευσε, καθώς υπέστη οξεία απόφραση πνευμονικών αρτηριών.

Οι γιατροί προβληματίζονται για το πώς συνέβη αυτό, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, δεν είχε να δλωσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι ο 22ος θάνατος από τον ιό στη χώρα μας είχε γίνει γνωστός, λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αλλά οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως δεν κινδύνευε η ζωή του.

Καραντίνα στην κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τετάρτη τον υποχρεωτικό περιορισμό όλων των μετακινήσεων του συνόλου των κατοίκων της κοινότητας του Εχίνου στο δήμο Μύκης, στην Ξάνθη δεδομένου ότι 9 άτομα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το τελευταίο διάστημα και ενώ είχε αρχίσει η διασπορά του κορωνοϊού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετανάστες που ζουν σ’ αυτές, αλλά κατάγονται από τον δήμο Μύκης, επέστρεψαν στην περιοχή- μεταξύ αυτών αναζητείται ο αρχικός φορέας του ιού, που πλέον βρίσκεται στην κοινότητα και επιβάλλει τα μέτρα που ελήφθησαν.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.