Το trend της πανδημίας

 

Μπορεί να μην έχουν κανένα κοινό οι Πέτσας, Θεοδωράκης, Παπαδάκης, Τανιμανίδης. Συνδέθηκαν όμως, μετά την απόφαση τους να κουρευτούν και να ξυριστούν δημόσια! Αποφάσισαν με αφορμή την καραντίνα λόγω πανδημίας κορωνοιού να μοιραστούν με τον κόσμο (για να το πούμε γλυκά) μια προσωπική τους συνήθεια! Δεν γνωρίζουμε τι πυροδότησε την απόφαση τους, αλλά κάτι τους παίχθηκε τις δύσκολες ώρες του εγκλεισμού για να χρειαστεί να το επικοινωνήσουν δημόσια. Μοιάζει να είναι τυχεροί στην ατυχία τους ή καλύτερα γλύτωσαν τα χειρότερα! Ας είναι (καλά)!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βγήκε στο γκαζόν, φόρεσε μια πετσέτα γύρω από το λαιμό και η σύζυγος του με ξυριστική μηχανή εκτέλεσε χρέη κομμώτριας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν και ο κομμωτής που θα φρόντιζε τα καρφάκια του υπουργού και την κρυφό ροκαμπιλε φαβορίτα του! Για ημέρες καραντίνας, με καθόλου συναντήσεις και μόνο τηλεργασία και Skype, υπηρετείται το βρετανικό ’80ς style του εκπροσώπου… και κυρίως χωρίς εμφανείς ψαλιδιές στο δύσκολο πρόκα μαλλί του!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βγήκε στην αυλή χωρίς προστασία πετσέτας, αλλά σκουπισμένος από τις τρίχες πριν ο φακός καταγράψει τις τελευταίες ξυριστικές πινελιές στο άτριχο πλέον κρανίο του που με βλοσυρές κινήσεις ολοκλήρωνε τελετουργικά η κόρη του Αργυρώ… Ενώ εκείνος μονολογούσε επιφωνήματα που φανερώνουν καημούς και ντέρτια: “Αχ Τσιόδρα”, “Αχ Τσιόδρα”! Είναι προφανές ότι δεν αναφερόταν στον πρώην συνεργάτη του στο Ποτάμι και νυν σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, αλλά στον συνεπώνυμο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα που αδίκως η κοινωνία τού αποδίδει τον εγκλεισμό της, μιας και η απόφαση ήταν αμιγώς πολιτική! Αναζητώντας όμως τα βαθύτερα αίτια των “Αχ” του πολυτάλαντου δημοσιογράφου οι μνήμες ταξιδεύουν στο μακρινό παρελθόν και στις ταινίες του Δαλιανίδη “Νόμος 4000” (περι τεντιμποισμού)… Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως δεν είναι ούτε έξαλλο νιάτο, ούτε επικίνδυνος, ούτε πολύ περισσότερο αναιδής όπως περιέγραφε το σχετικό νομοθετικό διάταγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (το 1958) δίνοντας υπόσταση στον όρο τεντιμπόις! Είναι απλά Σταύρος!

Αντίθετα ο Γιώργος Παπαδάκης (αδικήθηκε) μόνος του μπροστά στον καθρέπτη του σπιτιού του, παλεύοντας με το αραιό της κεφαλής του και τα νούμερα της τηλεθέασης!

Ο Σάκης Τανιμανίδης θα ‘πρεπε να είναι με την Μπόμπα, και όχι με τον Πέτσα, τον Θεοδωράκη και τον Παπαδάκη (στο ίδιο κομμάτι)! Αλλά ξυρίστηκε κι αυτός δημόσια! Λυπούμαστε (για αυτό το σταματάμε εδώ)!

Comments are closed.