Περίπου 20.000 ευρώ το όφελος για τον Μαρινάκη

… από την αναστολή της σύμβασης εργασίας 17 εργαζομένων σε “Βήμα”, “Νέα” κ.α

Τελικά ισχνός αποδεικνύεται ο απολογισμός από την αναστολή των συμβάσεων εργασίας στην Alter Ego ΑΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη που αφορά σε “Βήμα”, “Νέα” “in.gr” κλπ… Αφού σύμφωνα με πληροφορίες η όλη διαδικασία δεν αφορούσε παραπάνω από 17 εργαζόμενους, κυρίως δημοσιογράφους στις δυο εφημεριδες (αθλητικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ), καθώς και μερικούς διοικητικούς υπαλλήλους.

Είναι προφανές από τη στιγμή που η Πολιτεία διευκολύνει δια αυτού του τρόπου τις επιχειρήσεις, είναι δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου για όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοιού… Για αυτό και άλλωστε το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων ΜΜΕ – άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, έχουν αναστείλει συμβάσεις.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει για ορισμένους επιχειρηματίες της οικονομικής επιφάνειας του ιδιοκτήτη της Alter Ego Βαγγέλη Μαρινάκη, για το τι κερδίζουν αναστέλλοντας τις συμβάσεις μόλις 17 εργαζομένων των οποίων το μισθολογικό κόστος υπολογίζεται οτι δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ… Πληρώνοντας λοιπόν η πολιτεία τα 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, εν προκειμένω των 17 της Alter Ego, ο επιχειρηματίας κερδίζει περίπου 20.000 ευρώ! Τα ποσά που έχει δωρίσει αυτό το διάστημα λόγω του κορωνοιού είναι πολλαπλάσια… Και για αυτό παραμένει η απορία! Πώς είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας του εκτοπίσματος του Βαγγέλη Μαρινάκη να μην μπορεί να σηκώσει αυτό το κόστος;

Εκτός κι αν όλο αυτό είναι μια ευκαιρία για απολύσεις, χωρίς να καταγράφεται στη συνείδηση του κλάδου και της κοινής γνώμης ότι γίνονται απολύσεις!

Comments are closed.