Δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ Μαρινάκη – Σαββίδη

 

Ιδιαιτέρως δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της ALTER EGO, με τη διοίκηση της εταιρίας, καθώς και με τον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, θεωρώντας ότι τα οφέλη και από τα δυο κύματα αναστολών συμβάσεων σε “Βήμα”, “Νέα” και sites είναι αμελητέα για το μέγεθος του ιδιοκτήτη… Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το timing, αφού ειδοποιήθηκαν δυο ημέρες πριν την Ανάσταση!

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που η νομοθεσία επιτρέπει τέτοιου είδους μέτρα οι επιχειρηματίες ανεξαρτήτου μεγέθους και εκτοπίσματος θα κάνουν χρήση των ευεργετημάτων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Ωστόσο δεν παύει να προκαλεί απορία για τους περισσότερους εργαζόμενους που γνωρίζουν εκ των έσω τις πραγματικές ανάγκες έκδοσης των εφημερίδων και των sites… με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται για το ποιες είναι οι προθέσεις του επιχειρηματία ως προς την τύχη των ιστορικών τίτλων που εξαγόρασε πριν ενάμιση χρόνο. Με άλλα λόγια αναρωτιούνται αν την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν τα φύλλα, με τι συχνότητα θα εκδίδονται, αλλά και για το αν θα έχουν τον δυναμικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα ή απλώς θα υφίστανται για να καλύπτουν τις ανάγκες προβολής του επιχειρηματία.

Επιπλέον μεγάλη είναι η ανασφάλεια ανάμεσα στους εργαζόμενους για το αν αυτή η ιδιότυπη εργασιακή “καραντίνα” θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 45 ημερών, αν δηλαδή παραταθεί και για πόσο… Ενώ μεγαλύτερη είναι η ανησυχία τους για το πόσοι θα επιστρέψουν και πόσοι θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας.

Απογοητευμένοι όμως δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της ALTER EGO… Αντίστοιχα συναισθήματα – για διαφορετικούς λόγους, επικρατούν και ανάμεσα στους εργαζόμενους της DIMERA (“ΕΘΝΟΣ” και OPEN) που εχθές καταβλήθηκε το μισό δώρο του Πάσχα, αντί ολόκληρο, αφού και εδώ η ιδιοκτησία Ιβάν Σαββίδη έκανε χρήση των ευεργετημάτων της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι ασθάνονται εμπαιγμό από την ιδιοκτησία, μιας και την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας εξαγόρασε τουριστική μονάδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Comments are closed.