Συζητήσεις για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης τουρισμού

…μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

έχουν ξεκινήσει οι υπουργοί των τριών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post

Όπως αναφέρεται, ο Ισραηλινός Υπουργός Τουρισμού Yarin Levin, εξετάζει πρωτοβουλία που κατατέθηκε από την Ελλάδα. Η λογική πίσω από την πρόταση είναι ότι λόγω της πανδημίας, οι τουρίστες δεν θα ταξιδέψουν πολύ μακρυά από τις χώρες τους κατά τους επόμενους μήνες, αλλά θα προτιμήσουν γειτονικές χώρες.

Κύριο εμπόδιο είναι ο χρόνος που χρειάζεται να μπαίνουν οι ταξιδιώτες σε καραντίνα. Ισραήλ και Κύπρος έχουν λάβει ως μέτρο όσοι έρχονται στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Ακόμη ένα ζήτημα είναι πως Ελλάδα και Κύπρος, είναι κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς έχουν ανοικτά σύνορα μεταξύ τους, σε αντίθεση με το Ισραήλ.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Ισραήλ αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Ελλάδας για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Η Διευθύντρια Γραφείου Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Ισραήλ Λουίζα Βαράκλας, ανέφερε ότι “Κύρια έννοια μας είναι όχι μόνο να φέρουμε τουρισμό αλλά να είναι ασφαλείς οι τουρίστες. Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για εμάς”.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ότι το πλάνο δεν θα εφαρμοστεί πριν τα μέσα Ιουνίου.

Comments are closed.