Πιέσεις κυβερνητικών στελεχών να ανοίξει το εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας

Υποσχέσεις στον ιδιοκτήτη του για χαμηλότοκα δάνεια

Είναι ίσως από τα πιο ξακουστά και ιστορικά ξενοδοχεία της Ελλάδας, αλλά αντιμετωπίζει τώρα ισχυρό πρόβλημα λειτουργικότητας, δηλαδή, εάν και πότε θα ανοίξει. Και τούτο γιατί το ξενοδοχείο αυτό λειτουργεί αποκλειστικά με πελάτες μεγάλης εισοδηματικής τάξης, ξένους, που θεωρούνται είδος εν ανεπαρκεία στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Το ερώτημα που έθεσαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, όπως και υπεύθυνοι άλλων ξενοδοχείων είναι εάν συμφέρει οικονομικά να ανοίξουν, από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Και εάν ανοίξουν ποιους πελάτες θα εξυπηρετήσουν τη στιγμή που τα περισσότερα αεροδρόμια είναι ακόμα κλειστά ή με περιορισμένη κίνηση. Πώς θα έλθουν οι πελάτες;
Μόνον και μόνον η σκέψη να παραμείνει αυτό το ξενοδοχείο κλειστό, όπως και μερικά άλλα, έδωσε το έναυσμα για κινητοποίηση πολλών κυβερνητικών στελεχών, στο να πείσουν τους ιδιοκτήτες τους να τα λειτουργήσουν. Αλλά πώς; Δίνοντας παροχές (διάβαζε Χαμηλότοκα δάνεια). Οριστικές αποφάσεις ωστόσο δεν έχουν ακόμα ληφθεί.

Comments are closed.